Report ze zápasu OLO vs. HKM (3:8)

HC Olomouc

logo

3:8

(1:4, 1:0, 1:4)

logo

Mountfield HK

Ve vůbec prvním domácím zápase přivítali Kohouti na svém ledě vždy houževnatý Hradec Králové. Ten se hned v úvodních vteřnách vrhl do útoku a po čtyřech minutách se radoval z úvodní branky zásluhou Dominika Sklenáře. Neuběhla ani minuta a půl a síť za olomouckým brankářem se rozvlnila znovu. Tentokrát dokázal najít skulinku mezi betony Hasaly Kryštof Lang.

V osmé minutě se však Olomoučtí dostali na dostřel jediné branky, když přesně za záda hostujícího strážce svatyně mířil Martin Pěcha. O minutu a půl později však Mountfield znovu vedl o dva góly. Vojtěchu Sílovi se ve spolupráci s jedním z jeho spoluhráčů podařilo rozhýbat Hasalu a poslat puk k bližší tyči.

Pět minut před první přestávkou vedli hsté znovu o dvě branky, když se z druhého pokusu prosadil kapitán Východočechů Mirek Kukla. Téměř přesně v polovině utkání se Hanáci znovu nadechli, když přihrávku zpoza branky zužitkoval Matěj Kořenek a znovu snížil na dvoubrankový rozdíl.

Ve 38. minutě měl Handl na holi další snížení, jeho střela ale jen těsně minula královéhradeckou branku. Hned na začátku třetí části se však znovu o slovo přihlásil Hradec Králové a druhého z olomouckých brankářů, Tomáše Fajgla, prostřelil Tadeáš Pinkas. O pár minut později trestali hosté olomouckou chybu, tentokrát dokázal na domácího strážce svatyně z bezprostřední blízkosti vyzrát Petr Kuboš.

V posledních minutách utkání jako by se s góly roztrhl pytel. Nejprve prostřelil olomouckého brankáře Jan Jušta, o chvíli později však odpověděli Hanáci gólem z hole Joshui Jamese Máchy. Vzápětí však Mountfield vstřelil poslední gól utkání, když na Fajgla vyzrál Dominik Sklenář.

Protože ale od nové sezóny platí pravidlo, kdy po jakémkoliv výsledku v základní hrací době následuje prodloužení, vyzkoušely si oba týmy ještě nový systém, tedy prodloužení tři na tři do rozhodnutí. Pomyslný bod navíc pak Hradci Králové vystřelil Dalibor Ďuriš.