Report ze zápasu VSE vs. OLO (7:4)

VHK Vsetín

logo

7:4

(2:1, 1:3, 4:0)

logo

HC Olomouc

Gólový účet zápasu otevřeli poměrně rychle po začátku utkání domácí, kteří se jako první prosadili zásluhou Tomáše Krupy, který si vyměnil kotouč s Gorasem a pak bez problémů zavěsil do odkryté klece. O pár minut poté šli domácí do dvoubrankového vedení. Lukačka s Danielem Klímkem si vyměnili kotouč těsně před brankou olomouckých a druhý jmenovaný překonal Hasalu. Hanáci ovšem dokázali poměrně rychle odpovědět. Pouhou minutu po druhé brance domácích překonal Chrásteckého v brance Jan Štědrý a na Olomouci bylo vidět, že pouhé snížení ji stačit nebude. Hrál se atraktivní hokej, ovšem k smůle pro místní diváky do konce první periody další branka nepadla.

V úvodních sedmi minutách druhé části to vypadalo, že se přísun branek v dnešním utkání zastavil. Poté ale přišla chvíle olomouckých. Ti se totiž brankami Tomáše Dvořáka v 28. a Daniela Ministra v 29. minutě ujali poprvé v utkání vedení. S domácími to vypadalo bledě, ale nakonec srovnali o čtyři minuty poté, když dokázali zásluhou Jakuba Jenáčka využít přesilovou hru. Necelé dvě minuty před koncem ale strhli vedení na svojí stranu opět Hanáci. Joshua James Mácha se v samostatném úniku nemýlil, když prostřelil Chrásteckého mezi betony. Pár vteřin před sirénou se ještě ocitl ve velké šanci Kořenek, nejproduktivnějšího hráče Hanáků v přípravě si však Chrástecký pohlídal.

Třetí třetinu si Hanáci za rámeček určitě nedají. I když do ní šli s jednobrankovým vedením, domácí třemi góly v rozmezí 42. a 43. minuty naprosto otočili vývoj zápasu. Prosadili se postupně Adam Zetocha, Tadeáš Pospíšil a Marc Lukačka. I když se svěřenci trenéra Berana pokoušeli se zápasem něco udělat, kontaktní branku se jim vstřelit nepodařilo. Naopak konečnou podobu výsledku přidal šest minut před koncem svojí druhou brankou v utkání Daniel Klímek.

V předposledním utkání přípravy tedy olomoučtí junioři podlehli Vsetínu 4:7. Poslední utkání před startem do sezóny je čeká v sobotu 1.9. od 12 hodin na olomouckém stadionu proti Havířovu, s kterým se také utkají v přípravě poprvé.

OHLASY

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Po předešlých utkáních jsme měli výborný začátek. Myslím si, že v první třetině jsme byli lepší než soupeř. Bohužel pro nás se ve druhé třetině obraz hry změnil. Tím horším týmem jsme byli my, což se odrazilo i na skóre. Po domluvě, nebo chcete-li vysvětlení si věcí, mezi druhou a třetí třetinou mě potěšilo, že přišlo na led úplně jiné mužstvo a rychlými brankami rozhodlo utkání. Určitě jsme rádi, že jsme tak silného soupeře porazili.