Report ze zápasu KLA vs. OLO (3:2)

Rytíři Kladno

logo

3:2p

(0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Aktivnějším celkem se ze začátku střetnutí jevili domácí, kteří hned od prvního buly zasypávali Hasalu tvrdými střelami. K tomu jim lehce napomohl i první faul Hanáků hned v polovině čtvrté minuty, když Hilšer putoval na trestnou lavici za sekání. Největší šanci měli ale paradoxně právě Hanáci. Matiaško vyrazil do útoku společně s Máchou a z levé strany hledal jeho hůl. Mácha se pokoušel puk usměrnit do brány, ale Jiroušek jej vyrazil mimo tři tyče.

V polovině první části poslal Hanáky do oslabení Pírek, který inkasoval dvě minuty za nedovolené bránění a domácí měli možnost druhé početní výhody. Mladí Kohouti si ale s oslabením poradili parádně, takže stav byl po první třetině bezbrankový.

Na začátku druhé periody si vyzkoušeli první přesilovou hru v zápase také Hanáci, jenže trvala jen 52 vteřin, jelikož Hilšer dostal dvě minuty za hákování. Oba týmy tudíž hráli čtyři na čtyři. Velkou šanci měl na začátku 22. minuty Bernat, který se pokusil puk dorazit za Hasalova záda, ale ke správnému zakončení se nedostal.

A tak to byli Hanáci, kteří jako první otevřeli skóre. Ve stejném čase, co se vyloučený Hilšer vrátil z trestné lavice prostřelil Jirouška v kladenské brance nejproduktivnější hráč Olomouckých Josef Podlaha.

Svěřencům trenéra Berana ale vydrželo vedení pouhé dvě minuty. Srovnat dokázal po přesné střele Ondřej Bláha. Jenže olomoučtí junioři si dokázali hned v další minutě vzít své vedení zpět. Podlaha poslal puk na branku, Jiroušek pouze vyrazil před sebe, kde stál připravený Tobiáš Handl a dorazil kotouč za brankovou čáru.

V polovině utkání měli Hanáci možnost početní výhody, kde mohli přidat třetí branku zásluhou Hlaváče. Ten dokázal propálit vše, co mu stálo v cestě, ale k jeho smůle puk skončil pouze na tyči a Jiroušek jej poté dokázal odpálit do bezpečí.

Proto přišel trest a potvrdilo se pravidlo "nedáš, dostaneš". Rytíři v oslabení ujeli do protiútoku, kde Ondřej Bláha dokázal překonat Hasalu prudkou střelou zápěstím a přidal tak svůj druhý zásah v zápase.

Hned na začátku poslední části se dostal do úniku Matiaško. Tváří v tvář Jirouškovi ale neuspěl, jelikož mu úplně nevyšlo zakončení a minul kladenskou klec.

Hanáci měli poté dvakrát možnost využít přesilovou hru, ale ani jedna z nich se jim nepodařila podle představ a jelikož ani domácí Rytíři nijak závažněji neohrozili Hasalu v brance, zápas skončil nerozhodně.

Po včerejším nepovedeném prodloužení chtěli to dnešní urvat pro sebe Kohouti, kteří se hnali za vítěznou brankou. Podlaha protančil obranou, ale při kličce mu puk sjel z hole a zakončil mimo. Byli to tedy nakonec domácí, kteří se radovali z vítězné branky. Na konci 64. minuty rozhodl utkání po Bláhově třetím kanadském bodu v zápase Matyáš Filip, což znamená, že Kohouti se museli smířit se čtvrtou porážkou v řadě.