Report ze zápasu PRE vs. OLO (4:1)

HC ZUBR Přerov

logo

4:1

(0:1, 0:0, 4:0 - N 0:0 1:0)

logo

HC Olomouc

Hanáci vlétli do zápasu odhodlaní prolomit proti Zubrům jak střeleckou, tak i bodovou smůlu. To se jim podařilo hned z kraje zápasu. Svěřenci trenéra Fialy sice nedokázali zužitkovat hned svojí první přesilovou hru, z následného tlaku už ale skóre otevřeli. O branku se postaral nejlepší střelec a zároveň nejproduktivnější hráč Kohoutů Stanislav Ruda, který využil pasu od Lamberta a zamířil přesně mezi tři tyče Suchánkovy branky.

V polovině první části si mohli vyzkoušet přesilovou hru také domácí, jelikož za faul loktem poslal Hanáky do čtyř Lambert. Zubři se tlačili za vyrovnáním, ale perfektní Hořejší v brance s přispěním obětavých zákroků olomoucké obrany puk za svá záda nepustil, tudíž se odcházelo do šaten s jednobrankovým rozdílem.

Druhá perioda přinesla atraktivní hokej pouze s jedním vyloučením na straně domácích. Jinak se hra přelévala ze strany na stranu. Hanáky opět držel v bráně vynikající Hořejší, který přidělával vrásky přerovským střelcům, a kteří jej ani za dvě třetiny nedokázali překonat.

To hned z kraje třetí třetiny mohli diváci na přerovském zimním stadionu vidět hned dvě početní výhody, po jedné na obou stranách. Nejdříve to byli domácí, kteří ale pořád nebyli schopní překonat výborně chytajícího Hořejšího v brance Olomouce. Na druhé straně se Hanáci pokoušeli přidat druhou branku, což se jim ale nepodařilo a to byl nejspíše klíčový moment zápasu.

Domácí totiž v rozmezí 49.- 51. minuty přeci jen našli recept na Hořejšího a v tomto krátkém časovém úseku dokázali vstřelit tři branky. O ty se postarali Tadeáš Hlávka, Jonáš Jobánek a Vladimír Brázda. Čtyři vteřiny před koncem ještě přidal čtvrtou branku Šimon Juřička a dal tak výsledku definitivní podobu.

Domácí Zubři tak naprosto otočili průběh klání a i potřetí dokázali proti Hanákům uspět a připsat si do tabulky tři body.

O bonusovém bodu, který si taktéž připsali domácí, rozhodl svojí druhou brankou v utkání Šimon Juřička. I když Hanáci sahali po třech bodech, nakonec se domů vrátili bez bodu.