Report ze zápasu KOU vs. OLO (2:3)

HCM Warrior Brno

logo

2:3sn

(1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

logo

HC Olomouc

První třetina příliš zajímavých momentů nepřinesla. V polovině první třetiny nabídl Holcman domácím početní výhodu, kterou ještě navíc zdvojnásobil Ruda. Nejlepší střelec Mory a nejužitečnější hráč však pochvalu od svého trenéra určitě nedostal, protože k dvouminutovému trestu inkasoval ještě trest desetiminutový za nesportovní chování. Na ledě se proto objevil až ve druhé periodě. Hanáci ale tohle těžké oslabení zvládli na výbornou a přečkali tak důležitý moment zápasu celkem bez problémů.

Necelé čtyři minuty před koncem se karta obrátila a přesilovou hru mohli využít Kohouti. Ti se snažili otevřít skóre zápasu, jenže Geidl v brance Brna puk za svá záda v první části zápasu nepustil.

Proto to byli nakonec domácí, kteří se jako první ujali vedení. Vteřinu před koncem třetiny dokázal za záda Hořejšího protlačit puk Ondřej Hykl.

Druhá perioda přinesla spoustu vyloučení na straně svěřenců trenéra Fialy. Celkem pětkrát museli mladí Kohouti čelit početní nevýhodě. Z toho jedenkrát inkasovali. Na konci 31. minuty přidal druhou branku domácích Zdeněk Ambrož.

Olomoučtí hokejisté ale i přes velké množství vyloučení dokázali snížit. Dvě minuty před koncem snížil na rozdíl jedné branky svým šestnáctým zásahem v sezóně Stanislav Ruda.

V poslední části se Hanákům podařilo smazat dvougólové manko. V 54. minutě prostřelil Geidla po Rudově asistenci Adam Havel. Minutu před koncem inkasoval trest za nesportovní chování Lambert, jenže domácí nabídnutou šanci na rozhodnutí utkání nevyužili. Rozhodnout se proto muselo v nastaveném čase.

V tom hned na začátku putoval opět na trestnou lavici olomoucký hráč. Tentokrát to byl Spurný, který dostal dvě minuty za podrážení. Ve stejném čase inkasoval Lambert opět trest za nesportovní chování, ale nyní již desetiminutový. Proto pro něj zápas skončil a musel se přesunout do šatny.

Ve vyhrocené atmosféře se snažili domácí vsítit vítěznou branku, jenže jejich snahu utnul zhruba minutu po vyloučení Spurného Hamřík, který podrazil jednoho z olomouckých hráčů a musel se odebrat na trestnou lavici. Do konce prodloužení branka nepadla, proto mohli diváci na brněnském stadionu vidět samostatné nájezdy.

V těch byl jako jediný úspěšný Adam Spurný, který tak vystřelil Hanákům druhý bod a ti se mohli radovat z třetí výhry nad Warriorem Brno v sezóně.