Report ze zápasu VSE vs. OLO (8:1)

VHK Vsetín

logo

8:1

(1:0, 5:0, 2:1 - N 1:0)

logo

HC Olomouc

První třetinu mohli vidět diváci na stadionu na Lapači vyrovnaný hokej, ve kterém jako první udeřili domácí zásluhou Borise Babeliaka. Ten překonal Hořejšího v brance Olomouce tvrdou střelou.

Hanáci se také hnali za první gólem, ale Tkadlec jim v první periodě skórovat nedovolil.

Ve druhé části svěřenci trenéra Fialy gólově propadli. Zatímco jejich kolegové z juniorky dokázali ve druhé třetině zápasu proti Žďáru pětkrát skórovat, dorostenci to měli přesně naopak. Od 20. - 40. minuty pětkrát inkasovali a domácí v této pasáži zápas rozhodli. Postupně se prosadili Dominik Kuchařík, Štěpán Jurek, Václav Kočí a podruhé Dominik Kuchařík se Štěpánem Jurkem.

Po třetím inkasovaném gólu opustil Hořejší olomoucké brankoviště a nastoupil za něj Špunar. Ten vydržel v brance necelou čtvrt hodinu, jelikož do třetí třetiny opět nastoupil Hořejší.

V poslední části Hanáci opět inkasovali, tentokrát hned z kraje, když svojí třetí branku v utkání vsítil Štěpán Jurek.

O minutu později zvýšil na rozdíl osmi branek Filip Krajčík.

Hanáci dokázali v závěru přeci jen Tkadlece překonat a připravit jej tak o čisté konto. O branku se postaral Patryk Kusak. Druhou branku mohl přidat Ruda, jehož vsetínská obrana faulovala a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Olomoucký forvard si ale Tkadlece nepřišel.

O bonusovém bodu rozhodla přesilová hra. Hanáci pár vteřin před koncem hráli v příliš mnoho hráčích na ledě, čehož si všiml jeden z rozhodčích. Domácí měli 18 vteřin na to, aby se pokusili přesilovou hru využít. To se jim nakonec podařilo, když čtyři vteřiny před koncem prodloužení překonal Hořejšího Stanislav Kunst.