Report ze zápasu SUM vs. OLO (2:1)

Draci Šumperk

logo

2:1sn

(1:0, 0:0, 1:1 - 0:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Po dvou venkovních porážkách od Techniky Brno a Vsetína se olomoučtí dorostenci vydali do Šumperka, aby se pokusili přetrhnout sérii proher. Úkol to však nebyl vůbec snadný, ostatně Mladí Draci se nacházeli na třetí příčce tabulky E druhé části dorostenecké extraligy.

Olomouc do utkání vstoupila levou nohou a už po sedmi vteřinách hry se otevírala vrátka na její trestné lavici. V následné přesilovce se pak Mladým Drakům podařilo skórovat a díky Janu Kučerovi se ujali vedení v zápase. V první třetině už diváci žádný další gól neviděli, ačkoli oba týmy měly k dispozici jednu přesilovou hru.

Začátek druhého dějství připomínal začátek zápasu – necelou minutu po úvodním buly šla Olomouc opět do 4. Tentokrát však dokázala přesilovku Šumperka ubránit. Mladí Draci pak soupeři nabídli hned tři přesilové hry, ani jednu ovšem olomoučtí dorostenci nedokázali využít, a tak zůstalo skóre zápasu po druhé třetině neměnné.

Ve třetím dějství se Olomouci v 50. minutě podařilo vyrovnat. Na začátku akce byl kapitán mladých Kohoutů Lukáš Přecechtěl, nejproduktivnější hráč týmu Stanislav Ruda a zakončovatelem celé akce se stal Matyáš Fasner, jenž si připsal první trefu ve druhé části soutěže.

Po vyrovnávacím gólu se bohužel opět projevila nedisciplinovanost červenobílých. Domácím postupně nabídli tři přesilové hry. Dvě z nich dokázali Kohouti ubránit, v té třetí se však domácí přece jen prosadili. Svůj druhý gól v utkání si v 59. minutě připsal Jan Kučera. Olomouc sice v závěru utkání zkoušela hru bez brankáře, ale na vyrovnání měla málo času. Vítězství v základní hrací době si tak připsali hokejisté Šumperka.

V nastavbovém prodloužení byli obra brankáři bezchybní. O tom, komu připadne bonusový bod, tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich při olomouckých hokejistech nestálo štěstí, a tak bod navíc zůstal na ledě Šumperka.