Report ze zápasu OLO vs. VSE (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4sn

(1:1, 0:0, 2:2 - 0:0 - 0:1)

logo

VHK Vsetín

Po debaklu 8:1 ve Vsetíně Olomouc doufala, že svému soupeři vrátí porážku na domácím ledě a od prvních minut spoléhala spíše na defenzivní hru, zatímco hosté se pokoušeli dobývat její branku. Netrvalo dlouho a Vsetín ze svého tlaku vybojoval první přesilovou hru, ve které ovšem příliš nezahrozil. Mnohem lépe si však vedl v té druhé, která přišla v desáté minutě. Jurek a po něm i Velikovský zkoušeli tečovat puk těsně před brankou mezi betony Hořejšího, ale prvního z nich domácí brankář zastavil, ten druhý tečoval puk jen mimo branku. I tak se Valaši branky v této přesilovce dočkali, když od modré čáry prostřelil Hořejšího Štěpán Jurek.

V dalším průběhu se obrázek hry příliš neměnil, Vsetín se snažil tlačit do branky, zatímco Hanáci zodpovědně blokovali střely, a co prošlo přes hráče, to zastavil Filip Hořejší. David Tkadlec na druhé straně příliš zasahovat nemusel, až do šestnácté minuty, kdy Vsetín chyboval v rozehrávce a prostor k protiútoku dostal Andrej Prísažný. Ten zvolil střelu z mezikruží na pravou tyč, a zamířil přesně. Vsetín pak hrál ještě jednu přesilovku, v níž se pokoušel opět z předbrankového prostoru tečovat Kuchařík, ale ani on neuspěl. Po dvaceti minutách tak panoval v plecharéně nerozhodný stav 1:1.

Do druhé třetiny se Vsetín pokusil vlétnout jako blesk, ovšem hned po prvním střídání jeho aktivita upadla a hra se pak dlouho přelévala ze strany na stranu, ačkoliv Hořejší i tak musel několikrát zasahovat. Větší šance se začaly rodit až krátce před polovinou zápasu, kdy Turek hned dvakrát vybízel ke skórování spoluhráče mezi kruhy, ani jeden však neuspěl. Pak už si mohla přesilovku vyzkoušet i Olomouc, ale místo gólu přišel brejk Bednaříka, kterému ovšem domácí při snaze o zakončení vypíchli puk. Za domácí se ve druhé části dostal k největší šanci Fasner, který tečoval nepřesnou střelu Havla, ovšem ne dostatečně důrazně, neboť odkrytou branku Vsetína minul.

Do třetí části si Valaši nesli přesilovou hru, a tu dokázali využít už po necelé půl minutě. Matyáš Dědek zavezl puk do útočného pásma, položil si obránce a poté prudkou střelou vrátil svému týmu vedení. To mohli hosté navýšit o další čtyři minuty později, když Kuchařík vytáhl Hořejšího z jeho brankoviště a poté servíroval puk mezi kruhy. Tam v tu chvíli ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Ještě blíže pak byla trojice hostů, která dorážela na brankovišti po dorážce Bednaříka, kdy Hořejšímu vypadl puk, nakonec z toho ale Vsetín vybojoval jen oslabení.

V tom ovšem ujel všem hráčům Jan Půček, který zakončil kličku tím, že poslal puk pod betonem Hořejšího do branky. Olomouci se nicméně podařilo odpovědět ještě v téže přesilovce, poté co nahození Andreje Prísažného zapadlo přesně k levé tyči Tkadlecovy branky. Následně se v obrovských šancích ocitli Spurný, Půček a Čajanová, kteří se mohli stát hrdiny svého týmu, ale ani jeden z nich nedokázal šanci přeměnit v gól. Úspěšný byl až Stanislav Ruda, který se v 56. minutě uvolnil kličkou v rohu a z pravého kruhu zamířil přesně k protější tyči.

Zápas nakonec dospěl až do prodloužení, které se Hanáci snažili spíše přečkat, a čas, kdy měli puk na hokejkách využívali spíše ke střídání. V závěru mohli aspoň trochu zahrozit v přesilové hře, ale Vsetín oslabení bravurně ubránil a následovaly samostatné nájezdy. Ve druhé sérii Masare zamířil přesně pod horní tyč a nasměřoval svůj tým k cennému vítězství, ale v té třetí dokázal odpovědět rovněž přesnou střelou Půček. Poté už dovedností soutěž patřila jen brankářům, až do sedmé série, kdy vítězství pro Vsetín vybojoval Matyáš Dědek.

.