Report ze zápasu OLO vs. KVA (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(2:0, 0:2, 1:0)

logo

HC Energie Karlovy Vary

Úvodní buly utkání vhodil dlouholetý fanoušek Olomouce Jiří Vystrčil, který oslavil své sedmdesáté narozeniny. Následoval vlažnější začátek utkání z obou stran. Hra dostala spád ve chvíli, kdy na trestnou lavici usedl Kubka. Početní výhodu dokázal zužitkovat Petr Kolouch, když poslal Oleszovu nahrávku z rohu kluziště za Novotného. V dalším průběhu první třetiny byli aktivnější domácí, Novotný musel předvést několik dobrých zákroků. Domácí svou aktivitu dokázali přetavit v dvoubrankový náskok, když dvaadvacet sekund před koncem první periody Lukáš Nahodil dokázal rychle obkroužit branku a zasunout kotouč za Novotného.

Pouhých čtrnáct sekund z druhé třetiny potřebovala Energie na to, aby snížila. Prudkou střelou z dálky překonal Konráda Matěj Stříteský. Karlovy Vary se do druhé třetiny pustily s vervou a brzy bylo vyrovnáno. Nejprve se po čtrnácti sekundách prosadil Matěj Stříteský. O necelé dvě minuty později prostřelil Konráda ranou od modré z podobné pozice Petr Šenkeřík. Dvě vstřelené branky nabudily Západočechy a Konrád musel prokazovat své kvality. Z olomouckých se do velké šance dostal Nahodil, ale sám v rychlosti před Novotným neměl mnoho času na vymýšlení a střelu namířil pouze do betonu. V závěru třetiny hráli hosté početní výhodu, v té trestuhodně neproměnil Rachůnek.

Ve třetí třetině si domácí vzali vedení znovu na svou stranu, když se po nenápadné akci prudkou střelou prosadil Petr Strapáč. Po páté brance utkání hra nabrala rychlý spád, souboje se vyostřily a oba týmy si dokázaly vypracovat několik dobrých šancí. Týmem, který se více tlačil do koncovky, byly Karlovy Vary, ale Branislav Konrád všechny jejich pokusy pochytal. S ubíhajícím časem se zápas vyostřoval, po jednom ze soubojů před brankou již rozhodčí vylučovali. Ale ani hra ve čtyřech hráčích na obou stranách další branku nepřinesla. V závěru třetiny několik dobrých šancí domácích skončilo u Filipa Novotného. Na konci utkání Energie sáhla ke hře bez brankaře, ale prosadit se nedokázala, a tak tři body zůstaly na Hané.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): My jsme hráli dobře, až výborně první třetinu. Soupeře jsme nepustili téměř k ničemu. Bohužel za necelé dvě minuty druhé třetiny jsme o svůj náskok přišli. A to svou nedisciplinovaností, po inkasování branek jsme ještě byli vyloučení, takže prvních deset minut druhé třetiny jsme hráli špatně. Poté jsme se dostali do zápasu, jsem rád, že ve třetí třetině se nám podařilo dostat se do vedení. Troufám si říci, že jsme byli o trošku lepší a zaslouženě bereme body.