Report ze zápasu KLA vs. OLO (4:3)

Rytíři Kladno

logo

4:3p

(0:2, 3:1, 0:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Naposledy se oba týmy utkaly před pěti lety, a to v baráži o extraligu. Kohouti šli do této fáze bojů jakožto postupující z první ligy, Kladno naopak zachraňovalo příslušnost v nejvyšší soutěži. Ze čtyř vzájemných zápasů dokázali Hanáci vyhrát tři a v konečném důsledku to byli právě oni, kdo zaujmul místo Rytířů mezi elitou. Nyní chtěli Olomoučtí navázat na dřívější příznivou bilanci a porazit Kladno i v prvním duelu této sezóny.

Začátek utkání se nesl ve znamení dvou přesilových her Rytířů v rychlém sledu, nicméně ani v jedné z nich nedošlo k přímému ohrožení Konrádovy branky. Nepříjemné zranění si ovšem odnesl Jaroměřský, jenž si při souboji s O’Donnellem hýbl s kolenem. Poté už přišly chvíle kohoutů, kteří se dokázali prosadit hned z první větší šance! Lukáš Nahodil využil sklepnutí Roztislava Olesze a v samostatném úniku poslal puk mezi betony Godly. Netrvalo dlouho a bylo to již o dvě branky. Ze středního pásma si nabruslil František Skladaný a nechytatelnou střelou „do teploměru“ nedal kladenskému brankáři šanci! Do kabin se tedy šlo za stavu 0:2

Druhá třetina ještě pomalu nezačala, když Hanáci navýšili svůj náskok již na tři branky. Po propadnutí kladenské obrany šli sami na Godlu Zbyněk Irgl s Petrem Strapáčem, přičemž první jmenovaný vzal zakončení na sebe, roztáhl domácího gólmana a zašoupl kotouč mezi betony. Rytíři ovšem nehodili flintu do žita a po chvilce snížili opět na rozdíl dvou gólů. Na pravý kruh si sjel Jaromír Jágr, jehož střela do horního růžku byla pro Konráda nechytatelná. Hra se poté vyrovnala a oba týmy si vytvářely šance. Šest a půl minuty před koncem druhé dvacetiminutovky pak přišel další úder Rytířů, když Tomáš Redlich prokázal pohotové reakce na hranici brankoviště. O chvíli později ale bylo ještě hůře, k odraženému puku se dostal Ladislav Zikmund a ze slotu vymetl horní roh olomoucké branky, čímž srovnal skóre utkání.

Třetí třetinu začalo aktivněji Kladno a mohlo jít dokonce do vedení. Austin ovšem svojí střelu napálil jen do břevna. Neuspěl ani Strnad, který se protáhl kolem olomoucké obrany a poslal puk do ramene Konráda. Hanáci měli obrovskou šanci rozhodnout, když po faulu Godly na Koloucha měl Irgl k dispozici trestné střílení. To ovšem zkušený útočník neproměnil a zápas dospěl do prodloužení. V něm rozhodl svým druhým gólem v zápase Ladislav Zikmund, a zařídil tak bonusový bod pro domácí. Kohouti si z Kladna odvezli pouze bod.

OHLASY

David Čermák (Rytíři Kladno): Chtěli jsme potvrdit vítězství ze Zlína a opět bodovat. Do zápasu jsme vstoupili dobře, v prvních deseti minutách jsme byli aktivnější a měli jsme dvě přesilovky, které jsme nesehráli dobře. Získali jsme díky nim ale tlak. Potom jsme bohužel udělali dvě chyby, které soupeř potrestal a dostal se do vedení. Když navýšil na 3:0, tak to s námi nevypadalo dobře. Gól na 3:1 nás ale vrátil do hry, zase jsme začali být aktivní a vytvářeli jsme si šance v útočném pásmu. Se štěstím se nám podařilo vyrovnat.