Report ze zápasu OLO vs. KOM (1:3)

HC Olomouc

logo

1:3

(0:0, 1:1, 0:2)

logo

HC Kometa Brno

První třetina moravského derby mezi Olomoucí a Kometou branku nepřinesla, diváci v plecharéně byli svědci spíše opatrného hokeje. Oba týmy se v úvodu zápasu dostaly do přečíslení 2 na 1, ovšem ani jednomu z nich se tato výhoda nepodařila přetavit v gólový úspěch. Kritická byla pro Hanáky 22. minuta zápasu, kdy byl nejprve vyloučen Irgl a 40 vteřin po něm také Olesz, domácí však dvojnásobné oslabení ustáli bez ztráty kytičky. O chvíli později se pak perfektním zákrokem lapačkou blýskl Konrád. Na druhé straně měl úvodní gól zápasu na hokejce Strapáč, který však Dujsíkovou nahození tečoval těsně vedle brány.

Domácí ale nemuseli smutnit dlouho, protože pár vteřin po tomto okamžiku se prosadil Lukáš Nahodil, jenž dostal zpoza brány přihrávku od Buriana. Kometa však nezůstala pozadu o necelou minutu později vyrovnal Luboš Horký. V závěru druhé třetiny Vejmelku pořádně vyděsil Strapáč naskočivši z trestné lavice, který brněnského brankáře roztáhl, ale kotouč poslal vedle tyče odkryté brány.

Další zápis do gólového účtu utkání přišel ve 42. minutě. Martin Zaťovič dostal přihrávku do prostoru mezikruží a s jistotou poslal puk pod horní tyč. A to Kometa stále nevystřílela všechny náboje – o chvíli později se totiž prosadil Jan Hruška. Kohouti v závěru utkání odvolali Konráda z brány a zkusili to s šesti hráči v poli, ale skórovat se jim nepodařilo ani tak.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Nemůžu upřít bojovnost, nasazení, obětavost. Šli jsme do toho s tím, že odčiníme předchozí porážky. Bojovali jsme a hráli jsme dobře. Bohužel jsme byli oslabení, přežili jsme 5 na 3, pak jsme šli do vedení. Bohužel jsme krátce po vstřelení naší branky dostali gól na 1:1. Další šance jsme nevyužili. Ve třetí třetině jsme udělali hrubé chyby. To Kometa umí trestat a potrestala to.