Report ze zápasu PLZ vs. OLO (0:3)

HC Škoda Plzeň

logo

0:3

(0:0, 0:2, 0:1)

logo

HC Olomouc

První třetina na ledě plzeňské Škodovky patřila spíše domácímu celku. Už ve třetí minutě se zjevil v šanci Matěj Kolda, ale Jan Lukáš si s jeho bekhendovým pokusem poradil. Brankář Hanáků byl neméně úspěšný ve dvanácté minutě, kdy na něj nevyzrál Tomáš Mertl, který uprchl do samostatného úniku. O minutu později si obrana Kohoutů opět nepočínala nejlépe, když Jan Lukáš musel řešit únik Petra Straky, ale stav byl i po této akci stále nerozhodný. V dalších minutách se už nic závratného nestalo, a tak první perioda skončila bez branek.

Druhou periodu začali náporem domácí hokejisté, ale ve 23. minutě to byli Hanáci, kteří udeřili. Dobrou práci v předbrankovém prostoru předvedl Zbyněk Irgl, který bekhendem poslal puk nechytatelně do horních pater brány Dominika Frodla. Následoval tlak plzeňských hokejistů, ale paradoxně to byli opět Olomoučtí, kteří skórovali. Zbyněk Irgl vyzval Petra Koloucha, který z vrcholku kruhu vypálil přesně na vzdálenější tyč. Plzeňští se opět nadechli k náporu, ale dobře zformovaná obrana Hanáků ve zbytku druhé části odolala, a tak byl stav po druhé třetině příznivější pro hokejisty Olomouce.

Třetí třetina herně logicky patřila domácímu celku, který potřeboval vstřelit alespoň 2 branky na to, aby se zápas minimálně prodlužoval. Ihned ve 42. minutě v přesilové hře zahrozil z pravého kruhu Luboš Rob, ale Jana Lukáše překonat nedokázal. Ve 46. minutě následovala další přesilovka Plzeňských, ale i tato možnost zůstala nevyužita. V 51. minutě mohl hosty už velmi výrazně přiblížit k výhře Zbyněk Irgl, ale svým blafákem na Dominika Frodla nevyzrál. Nicméně Hanáky tato neproměněná šance mrzet nemusela, jelikož výhru za 3 body zpečetil v 59. minutě gólem do prázdné brány Lukáš Nahodil. Závěrem se hodí dodat, že na Jana Lukáše letělo 40 střel a i přesto si olomoucký brankář připsal svou první letošní nulu v extralize.

OHLASY

Jan Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "My jsme odehráli velice slušnou první třetinu, měli jsme tam gólové šance, které jsme ale neproměnili. Po obdržené brance bych musel pátrat v paměti, kdy jsme předvedli tak mizerný výkon. Za dnešní prohrou stojí především náš špatný výkon"