Report ze zápasu KOM vs. OLO (4:3)

HC Kometa Brno

logo

4:3

(1:0, 2:1, 1:2)

logo

HC Olomouc

Kometa se záhy po začátku utkání dostala do vedení poté, co Jakub Lev zakončil prakticky do prázdné branky po chytré přihrávce Jana Štencela. Brněnští byli po vstřelení branky aktivnějším mužstvem, nicméně všechny jejich útočné průniky končily na Janu Lukášovi. Za Hanáky se poprvé dostal do výraznější šance Petr Strapáč, jehož pokus skončil na vyrážečce Karla Vejmelky. Hra se poté vyrovnala, k vidění byly především souboje a častá přerušení.

Před koncem první třetiny dostali Kohouti Kometu pod tlak, z něhož pramenily zejména šance Lukáše Klimka a Jana Knotka. Vyrovnat se ale Olomouckým do konce úvodní části nepodařilo, a tak svítil na kostce v brněnské DRFG Aréně výsledek 1:0.

Druhá perioda začala v podstatě stejně jako úvodní, a to brněnskou trefou. Tomáš Plekanec vyhrál buly v útočném pásmu, čímž dostal kotouč k Luboši Horkému, který z kruhu vymetl roh Lukášovy branky. Kohoutům se ovšem podařilo zanedlouho snížit zásluhou Lukáše Nahodila, jenž v početní převaze tečoval střelu Zbyňka Irgla. Ani tento stav ovšem neměl dlouhého trvání. Pouhé dvě minuty po trefě Olomouckých hráli přesilovou hru i Jihomoravané, přičemž ji taktéž dokázali využít, a to zásluhou Jakuba Orsavy, který si poradil s přihrávkou Petra Holíka.

Vzápětí mohlo být pro Hanáky ještě hůř, nicméně Tomáš Plekanec trefil pouze břevno hostující branky. Stejně jako v první třetině se poté Kohouti dostali do náporu, který vyústil v příležitost Zbyňka Irgla. Domácí gólman ovšem proti němu vytáhl pohotový semafor. Hráči tedy šli do kabin za stavu 3:1.

Ve třetí dvacetiminutovce se do první velké šance dostala Kometa. Po rychlém protiútoku poskakoval kotouč v olomouckém brankovišti, za čárou ovšem neskončil. Skóre se tak měnilo na druhé straně. Po přihrávce Viléma Buriana se prosadil František Skladaný. Kometa si ovšem svůj dvoubrankový náskok rychle vzala zpět. Chybu Davida Škůrka potrestal Lukáš Kucsera.

V závěru poslední periody mohl definitivně rozhodnout domácí Vladimír Svačina, nicméně tváří v tvář Janu Lukášovi přestřelil. Hanáci poté zkoušeli hru bez brankáře, která se vyplatila! Minutu před koncem snížil Lukáš Nahodil, čímž zdramatizoval průběh utkání. Vyrovnat se už ale Kohoutům nepodařilo, a tak po porážce 4:3 končí jejich šňůra vítězných zápasů na půdě soupeře.

OHLASY

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno):„Jak všichni viděli, velice těžký soupeř. Olomouc přijela s vizitkou tří vyhraných zápasů venku v řadě. Pomohlo nám, že jsme šli do vedení. Ve druhé třetině nám zase pomohla přesilovka, ve třetí pak gól Lukáše Kucsery na 4:2. V závěru měli nejdříve štěstí hosté, kdy se puk dostal k Nahodilovi snad po třech tečích a pak jsme štěstí měli my, když se Karel Vejmelka výborně přesunul proti poslední střele. Jsme rádi za tři body a že jsme zápas ubojovali, protože není lehkých soupeřů."