Report ze zápasu VIT vs. OLO (5:3)

HC Vítkovice Ridera

logo

5:3

(0:1, 2:1, 3:1)

logo

HC Olomouc

Ještě než se diváci v Ostravar Aréně pořádně usadili, už se otevíralo skóre zápasu. Jako první sice zahrozily Vítkovice, ale z následného protiútoku se svým prvním gólem v dresu Hanáků prosadil Pavel Musil. Domácí se poté rozhodli využít trenérskou výzvu a reklamovat postavení útočícího hráče v brankovišti, to se však nepotvrdilo a Olomouc se tak dostala do vedení 0:1. Asi největší šanci vyrovnat měl v první třetině na své hokejce Zdráhal, který objel branku, kotouč se mu však za brankovou čáru dostat nepodařilo.

Stejně jak první třetina, tak i ta druhá nabídla rychlý gól -tentokrát však na straně domácího týmu. Střelu Robertse Bukartse tečoval Dominik Lakatoš a bylo vyrovnáno. Ve velké šanci se ve 30. minutě ocitl Zbyněk Irgl, před nímž zela odkrytá klec Vítkovic, olomoucký kanonýr ale minul. Hanáci však nemuseli smutnit dlouho. Svým druhým gólem v zápase se totiž v čase 35:53 prosadil Pavel Musil, který dokázal vsunout kotouč z těžkého střeleckého úhlu mezi tyč a beton brankáře svobody. Vedení ale Kohoutům dlouho nevydrželo, Ridera dokázala ještě do konce třetiny vyrovnat - opět tečí a opět u toho byl Dominik Lakatoš.

Dramatické utkání vyvrcholilo ve třetí třetině. Už 15 vteřin po hvizdu rozhodčího zkompletoval Dominik Lakatoš svůj hattrick. Hanákům se dlouho nedařilo vybudovat si nějakou gólovou šanci. Až se v 54. minutě prosadil obránce Jan Švrček a bylo zase srovnáno. Vítkovice se však z inkasované branky rychle oklepaly a po minutě a čtvrt zvrátily vedení zpátky na svou stranu gólem Petera Tršky, který v přečíslení poslal kotouč do odkryté části Lukášovy klece. Kohouti v závěru utkání odvolali brankáře, ale ani šest bruslařů v poli jim vyrovnání nepřineslo. Naopak do opuštěné klece hostů se podařilo skórovat Ondřej Roman

.