Report ze zápasu OLO vs. KVA (4:2)

HC Olomouc

logo

4:2

(1:0, 1:1, 2:1)

logo

HC Energie Karlovy Vary

Domácí se radovali z úvodního gólu již po necelých třech minutách hry, když se do sítě svého bývalého zaměstnavatele trefil František Skladaný. Jakub Flek mohl vyrovnat během přesilové hry, jenže jeho samostatný únik ztroskotal na Branislavovi Konrádovi, který předvedl zákrok ve stylu Dominika Haška. Na druhé straně se zaskvěl také karlovarský brankář, který u levé tyčky vychytal Petra Strapáče v závěru první třetiny.

Krátce po přestávce se podařilo Karlovým Varům vyrovnat zásluhou Martina Rohana a jeho nádherné rány od modré čáry. Domácím ovšem vrátil vedení desátým gólem v letošním ročníku Lukáš Nahodil a Olomouc už si náskok vzít nenechala. Náskok mohl navýšit v oslabení Jan Jaroměřský, ale jeho střela z mezikruží skončila jen ve výstroji Jana Bednáře.

Ve třetí části se poprvé v letošní sezóně prosadil Vilém Burian a Hanáci vedli o dvě branky. Úvodní střelec zápasu František Skladaný byl v průběhu zápasu třikrát vyloučen, Karlovy Vary ale dokázaly využít až jeho poslední trest na čtyři minuty. Naději pro hosty vykřesal Michal Plutnar, střelou do prázdné brány ji ale 32 sekund před koncem uhasil Pavel Musil, který tak navázal na dva góly a asistenci z předchozího utkání ve Zlíně.

Kohouti tak potřetí v sezóně přetlačili Karlovy Vary a získali důležité tři body do tabulky. Nejlepším hráčem Olomouckých byl zvolen Vilém Burian, jenž vstřelil vítěznou branku.