Report ze zápasu TRI vs. OLO (2:3)

HC Oceláři Třinec

logo

2:3sn

(1:1, 1:1, 0:0 - 0:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Začátek zápasu vyšel lépe domácímu celku, který poslal ve 3. minutě do vedení střelou z vrcholku kruhu bývalý útočník Olomouce, Erik Hrňa. Po vstřeleném gólu byli třinečtí hokejisté na koni, ale zanedlouho se hra vyrovnala. V 7. minutě ujížděl sám na Jakuba Štěpánka Lukáš Nahodil, ale skórovat se mu nepodařilo. V 11. minutě už to Hanákům vyšlo o poznání lépe. Přihrávku do předbrankového prostoru v podání Lukáše Klimka dokázal zužitkovat Pavel Musil, který si tak připsal svou jubilejní 10. branku v sezóně. Poté měli Olomoučtí ještě pár dalších možností na vstřelení gólu, ale žádná z nich se už i díky dobře chytajícímu Jakubu Štěpánkovi neujala.

I začátek druhé třetiny se nesl ve znamení aktivity třineckých Ocelářů. Pohlednou akci v přesilové hře zakončoval Wojtek Wolski, který tak ve 25. minutě poslal domácí do vedení. Ale netrvalo dlouho, a bylo opět vyrovnáno! Chybu v rozehrávce Třince dokázal potrestat obránce Jan Jaroměřský, kterému kotouč do dobré pozice posunul Lukáš Klimek, a tak bylo skóre od 27. minuty opět nerozhodné. Hanáci si ještě ve druhé polovině druhé periody zahráli přesilovou hru, ve které se ocitl ve velké šanci Petr Strapáč, ale Jakub Štěpánek předvedl velice dobrý zákrok, kterým udržel stav zápasu na 2:2.

Vstup do třetí třetiny byl už ze strany Hanáků lepší. Třinec působil spíše vlažným dojmem a k žádné větší šanci se tentokrát na začátku periody nedostal. Naopak první větší možnost měl ve 46. minutě Lukáš Klimek, ale jeho střelu dokázal Jakub Štěpánek chytit. O minutu později se do přečíslení hnali domácí, ale Martinu Adamskému kotouč v rozhodující chvíli sjel z čepele. Poté jel ze strany téměř sám na Jakuba Štěpánka Lukáš Klimek, ale olomoucký útočník si na gólmanovi Třince opět vylámal zuby. V 57. minutě měl gól na holi Erik Hrňa, ale z mezikruží nezamířil přesně. Nic dalšího se už ve třetí periodě nepřihodilo.

Ihned v první minutě prodloužení orazítkoval Lukáš Klimek tyčku Štěpánkovy svatyně. O minutu později se do dobré pozice dostal Martin Gernát, ale ani on nebyl úspěšný. V závěru prodloužení ještě fauloval Lukáš Klimek, ale krátkou přesilovku 4 na 3 domácí využít nedokázali, a tak muselo dojít na samostatné nájezdy, které byly nesmírně dlouhé. Rozhodující gól vstřelil až v 9. sérii Zbyněk Irgl, a tak Olomoučtí získal na ledě Třince cenné 2 body.

OHLASY

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Olomouc nás přestřílela, protože jsme si s pukem hráli a situace jsme přehrávali. Místo, abychom zakončovali a tlačili se víc do brány, tak jsme pořád někoho hledali přihrávkou a chtěli udělat krásnou akci. A protože Olomouc výborně brání, měli to kluci těžké. Nemůžou to hrát na krásu, ale účelně. To se nám nepodařilo. Chtěli jsme vyhrát za tři body, nechtěli jsme zápas nechat dojít do prodloužení ani nájezdů, ale prostě se to tak vyvinulo. Chtěli jsme vytěžit více."