Report ze zápasu OLO vs. ZLN (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(2:0, 0:0, 1:1)

logo

PSG Berani Zlín

Domácí hráči prověřili reflexy zlínského brankáře Libora Kašíka hned po půl minutě od úvodního vhazování. Útočník Pavel Musil se snažil vytáhnout Kašíka z klece, ovšem sedmadvacetiletý gólman jeho střelecký pokus vystihl. V polovině úvodního dějství to na hostujícího brankáře zkusil zpoza branky útočník Zbyněk Irgl. Jeden z obránců Beranů ale zabránil otevření skóre. O čtyři minuty později se ale olomoucký veterán už prosadil. Úvodní brance utkání předcházel signalizovaný faul Ševců, po kterém hráli červenobílí v šesti mužích. Toho využil bek Jiří Ondrušek, který přihrávkou našel v prostoru levého kruhu zcela volného Zbyňka Irgla. Stříbrný medailista ze šampionátu 2006 na nic nečekal, a dělovkou překonal Kašíka, který se nestihl přemístit. Necelou minutu před koncem první třetiny navýšil vedení Mory útočník Lukáš Nahodil po skvělé nahrávce Lukáše Klimka. Rodák z Třebíče vypálil z prostoru mezi kruhy, a 15. gólem v sezoně se opět osamostatnil v čele klubových střelců.

Ve 22. minutě se do útoku vrhl zlínský forvard Šimon Kratochvíl, který vyslal na gólmana Branislava Konráda dělovku z vrcholu kruhů. Olomoucká stálice si ale s kotoučem poradila, a dál se tak pokračovalo za stavu 2:0 pro Hanáky. Ti se v pětadvacáté minutě přihlásili opět o slovo. Kašíkovi po střele vypadl kotouč vedle betonu, ovšem než ho Olomoučtí stihli dorazit za brankovou čáru, natlačil jeden ze zlínských hráčů domácího hokejistu na branku, kterou následně vyhodil ze standartního postavení. Další velkou příležitost si domácí vytvořili ve 28.minutě, když se útočné duo ve složení Jan Knotek – Pavel Musil dostalo do přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný obehrál hostujícího zadáka, aby následně předal puk Musilovi. Sedmadvacetiletý forvard ale napálil kotouč pouze do tyčky. Ve 34. minutě měl premiérový gól v extralize na čepeli útočník Matěj Kořenek. Devatenáctiletému mladíkovi ale překazila radost Kašíkova lapačka.

Po 40 vteřinách od začátku závěrečné třetiny byli Kohouti nuceni hrát ve čtyřech kvůli vysoké holi Musila. Červenobílí ale oslabení zvládli bez úhony, a na řadu tak přišel střelecký pokus hanáckého útočníka Viléma Buriana. Kašík ale pohotově zareagoval vyrážečkou, a šanci domácích zneškodnil. V následujících minutách se o několik útočných šancí pokusily oba celky, ale ani jeden si do konce první poloviny třetí třetiny nevytvořil nebezpečnou akci. V 55. minutě se v situaci dva na nikoho ocitli Irgl a Petr Kolouch. Hanáckému matadorovi se ale puk postavil na hranu, a slibnou akci tak nedotáhl do konce. O minutu později se ale poprvé v utkání gólově prosadili hosté. Francouzský forvard Valentin Claireaux vyslal střelu z prostoru modré čáry. Konrád kotouč vykopl směrem ke zlínskému útočníkovi Janu Dufkovi, který následně snížil na 2:1. To ale bylo od Ševců vše. Tři minuty před koncem pečetil tříbodové vítězství gólem do prázdné branky Petr Kolouch, a upravil stav utkání na konečných 3:1.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Jsme rádi za tři body, protože minulý domácí zápas proti Vítkovicím nám nevyšel, takže jsem rád, že jsme v první třetině začali o hodně lépe. Tím, že jsme vedli 2:0, jsme se trochu uklidnili. Myslím si, že jsme si vytvořili i další šance. Škoda tedy, že jsme neodskočili víc, ale musím uznat, že hráči Zlína si vytvořili taky nejednu šanci. Podle mě to byl vyrovnaný zápas až do konce, ještěže jsme zvýšili na 3:1. Pak už se naši hráči uklidnili, protože bylo vidět, že za stavu 2:1 nás to trošičku zabrzdilo. Řekl bych, že jsme začali být nervózní, a Zlín tam měl dvě nebezpečné šance. Trochu jsme se k závěru klepali.