Report ze zápasu PCE vs. OLO (3:2)

HC Dynamo Pardubice

logo

3:2sn

(1:1, 1:1, 0:0 - 0:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

V úterý 14. ledna zamířila Olomouc k předehrávce 44. kola na led Pardubic, se kterými si zatím držela těsně příznivou bilanci zisku pěti bodů z devíti. Ve čtvrtém vzájemném utkání tak Hanáci chtěli potvrdit, že na Pardubice letos umějí.

Utkání v Pardubicích začalo spíše opatrněji, ani jeden z týmů nechtěl udělat vážnější chybu. V deváté minutě Kolář podklouzl na útočné modré čáře, v poslední chvíli však zmařil přečíslení Olomouce za cenu podrážení. Kohouti nicméně po pouhých 24 vteřinách nabídnutou přesilovou hru zužitkovali a Lukáš Nahodil střelou z první otevřel skóre. O chvíli později se navíc kohouti dostali i do onoho přečíslení dvou proti jednomu, tentokrát však Kantor Nahodilovu střelu zastavil. Pardubice se větší šance dočkaly ve 13. minutě, ale Machala z mezikruží neuspěl. O vyrovnání se tak musel postarat Martin Látal, který se z úhlu dostal až před branku a zakončil prudkou střelou.

Druhou třetinu začaly aktivněji Pardubice, Olomouc ovšem po několika minutách převzala otěže zápasu a zatlačila Dynamo. Ve velké příležitosti se ocitl Dujsík, který si sjel až k brance, ale jeho pokus zastavil Kantor. O chvíli později se Tybor dostal před prázdnou branku, nezamířil však přesně. Ve 30. minutě pak Káňa poslal k ledu obránce Dynama a ujížděl sám na Kantora, ani on však neuspěl. Místo toho přišla přesilovka domácího týmu a Vladimír Svačina na hranici horní tyčky dorazil puk do sítě Olomouce. O rychlou odpověď se ale postaral František Skladaný, který z mezikruží zamířil k pravé tyči. V závěru dvacetiminutovky pak šly Pardubice ještě dvakrát do přečíslení, Svačina ani Tybor však neuspěli.

Na úvod třetí třetiny si Olomouc zahrála další přesilovku, obrovská šance však přišla až po jejím skončení, kdy Burian skvěle položil brankáře Kantora, ale následně zamířil přes brankoviště na druhou stranu. V 56. minutě si přesilovku zahrály i Pardubice a Kousal nebezpečně pálil z první, narazil však na výborně chytajícího Lukáše.

Utkání tak dospělo do prodloužení, ve kterém si Dynamo zahrálo přesilovou hru čtyř proti třem. Pardubičtí hráči si připsali několik nebezpečných střel, ale Lukáš vynutil pro svůj tým samostatné nájezdy. Ty nakonec ukončila až šestá série, kdy Irglovi u zakončení sklouzl puk, zatímco Vladimír Svačina přesnou střelou rozhodl. Olomouc si tak z Pardubic odvezla pouze bod.

OHLASY

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice: „My bereme dva body, ale příliš spokojení nejsme. Nálada ani na jedné straně není ideální. Doufali jsme, že když jsme dali na 2:1, přidáme i třetí gól a tím zápas rozhodneme. Leží na nás deka, což je dlouhodobá záležitost, na které se snažíme pracovat. Máme za sebou první dvoubodový zápas s výhrou v nájezdech, s hrou však spokojeni být nemůžeme. Pracujeme dál, pracujeme dál, pracujeme dál. Rád bych vyzdvihl práci Roberta Kousala, jehož návrat byl znát a i přesto, že se střelecky neprosadil, pozvedl tím úroveň celé hry naší první formace.