Report ze zápasu HKM vs. OLO (0:4)

Mountfield HK

logo

0:4

(0:1, 0:2, 0:1)

logo

HC Olomouc

Začátek zápasu v ČPP Aréně patřil hostujícímu celku, který si hned v 6. minutě zahrál přesilovou hru. V čase 6:28 otevřel skóre zápasu Jan Knotek, který tečoval střelu Davida Škůrka mimo dosah Marka Mazance, který toho v danou chvíli příliš mnoho neviděl. O pár chvil později si přesilovku zahráli také domácí, ale ti svou nabídnutou šanci nevyužili. V první slibnější příležitosti domácího celku se ocitl Jakub Lev, který pálil z předbrankového prostoru, ale útočník Hradce Králové si vylámal zuby na pohotovém Janu Lukášovi. V dalším průběhu první periody se už nic podstatného neudálo, a tak do kabin šli jako spokojenější hosté z Olomouce.

Ve druhé periodě se herní projev domácího týmu zlepšil, a dokonce mohlo být i vyrovnáno. Do slibné šance se dostal Matěj Chalupa, po něm také Lukáš Žejdl, ale ani jeden z forvardů Hradce se prosadit nedokázal. Olomoučtí hokejisté byli podstatně efektivnější. Ve 25. minutě Marek Mazanec pouze vyrazil střelu Davida Ostřížka, a tak se k dorážce ještě dostal Jan Knotek, který dokázal svým bekhendovým pokusem navýšit skóre a připsal si svou druhou branku v zápase. Následovala aktivita domácích, ale udeřili opět Hanáci. Lukáš Klimek nalezl křižným pasem Lukáše Nahodila, který si kotouč přikopl na hůl a následně jej pohotově poslal do poloodkryté svatyně Mountfieldu. Snížit mohl v závěru druhé periody Kevin Klíma, ale jeho pokus skončil pouze na tyči, a tak se do šaten šlo za stavu 0:3.

Ve třetí třetině byli logicky aktivnější domácí hokejisté, kteří se snažili vývoj zápasu zvrátit, ale dnes se k nim štěstí nepřiklonilo. Hradečtí si zahráli dvě přesilové hry, ale kromě nastřelené tyče si nic podstatného nevypracovali. Olomoučtí velmi dobře bránili, a dokonce se i několikrát dostali do slibných brejků, které však využity nebyly. V 55. minutě zvonila po střele Petra Koloucha tyč také na druhé straně, ale stav utkání zůstal nezměněn. Finální změna skóre přišla až v samotném závěru zápasu, kdy se po přihrávce Lukáše Klimka dokázal prosadit mladý útočník Hanáků, Tobiáš Handl. Domácí byli v utkání sice střelecky aktivnější, ale Jan Lukáš za svá záda nepustil ani jeden kotouč, a tak si připsal další čisté konto ve své extraligové kariéře.

OHLASY

Tomáš Martinec (Mounfield HK): Byl to zápas o sedmé místo, který jsme nezvládli. Je potřeba říct, že Olomouc tady podala výborný výkon a od začátku zápasu byla agresivnější, důraznější v osobních soubojích. My jsme si vytvořili pár šancí, ze kterých jsme nedali gól. Olomouc postupně navyšovala vedení a musím říct, že tady vyhrála naprosto zaslouženě.