Report ze zápasu OLO vs. TRN (6:3)

HC Olomouc

logo

6:3

(1:0, 3:1, 2:2)

logo

HC Dukla Trenčín

Již po prvním buly v úvodu utkání drželi na svých čepelích puk olomoučtí hokejisté a právě domácí byli tím celkem, který otevřel skóre utkání. Z nenápadné útočné akce, která se již zdála býti zlikvidovaná hostující obranou, se prosadil v předbrankovém prostoru útočník Jan Knotek, který si tečoval nahození Davida Ostřížka k bližší tyči. Po zbytek úvodní dvacetiminutovky se už skóre neměnilo, přestože si Kohouti vytvořili několik slibných šancí, ale všechny puky pochytal hostující brankář Valent.

Druhou periodu začali olomoučtí znovu aktivněji než soupeř. K dispozici navíc dostali dvojnásobnou početní výhodu, kterou dokázali přetavit ve dva góly a tedy ve vedení 3:0. Prvním gólem se blýskl olomoucký střelec Zbyněk Irgl, jehož střela z levého kruhu skončila přesně pod horní tyčí. O minutu později již v klasické přesilové hře navázal obránce David Škůrek, jehož šikovné nahození si nešťastně do brány srazil jeden z bránících hráčů Trenčína. Na konci třetiny se pak v rychlém protiútoku na ose Lukáš Nahodil – Jan Káňa prosadil prvně jmenovaný. Dukla však nesložila zbraně a před druhou sirénou snížil z brejku na 4:1 Jake Coughler.

Nejzajímavější podívanou však přinesla až třetí třetina. V páté minutě snížil na rozdíl dvou branek hostující Lubomír Štach, který využil přesilovku. Hosté se však dlouho radovat nemohli. Jan Káňa po asistenci na Nahodilův gól znovu ukázal šikovné ruce a dokázal se s pukem dostat až před brankáře Valenta a jelikož byl faulován, sudí nařídili trestné střílení. Olomoucký útočník nic nevymýšlel a prudkou střelou zaskočil trenčínského brankáře. Fanoušci v plechárně ani nestihli oslavit další olomoucký gól a o necelou minutu později musel lovit ze své brány puk brankář Lukáš. Z nenápadné akce se prosadil Marek Valach. Dvoubrankový rozdíl znovu vydržel pouze pár minut, když se olomoucký bek Tomáš Dujsík prosadil pumelicí od modré.

Hanáci ukázali střeleckou slinu i v nastaveném prodloužení. Za pět minut hry tři na tři se dokázali Oloumoučtí prosadit hned dvakrát. Druhý zářez v zápase si připsal Tomáš Dujsík a v závěru prodloužení i útočník Lukáš Klimek. V samostatných nájezdech pak po šesti sériích zvítězil také domácí celek a to v poměru 3:2. Rozhodující nájezd si připsal David Ostřížek.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Myslím si, že v útoku dobré. Byli jsme produktivní, a to je dobře do dalších zápasů. Samozřejmě nejsme spokojení úplně se vším, protože Trenčín měl spoustu brejkových situací, kdy jsme propadli. Toho bychom se chtěli do dalších zápasů vyvarovat. Hráče ale musíme pochválit za pohyb, za bruslení, za osobní souboje. Bylo tam pár pěkných akcí, takže z tohoto pohledu jsme spokojeni. I prodloužení jsme sehráli dobře, byli jsme lepší, a jsme spokojení i s produktivitou v nájezdech, protože jsme dali tři góly.