Report ze zápasu TRN vs. OLO (3:4)

HC Dukla Trenčín

logo

3:4

(3:0, 0:0. 0:4)

logo

HC Olomouc

První třetina se hrála pod taktovkou domácího týmu. Ten se dostal do vedení už v 6. minutě po střele Michala Hlinky, který tak dokázal zužitkovat přesilovou hru. O chvíli později náskok Dukly zvýšil Brandon Alderson a necelých sedm minut před koncem první třetiny se opět prosadil Hlinka.

Velké věci se ovšem na zimním stadionu v Dubnici nad Váhom začaly dít v posledních deseti minutách zápasu. Nejprve do brány po baseballovém způsobu tečoval kotouč od modré čáry Vilém Burian a dal Kohoutům naději v podobě snížení na 3:1. O chvíli později měl brankář Tomek plné ruce práce a proti útoku olomouckých forvardů musel zasahovat v leže na zádech. Tuto horkou chvilku však ještě ustál.

Podruhé se na olomoucké straně skóre měnilo v 54. minutě, kdy trojice Pawliczek, Burian a Knotek nejprve vyvezla puk do útočného pásma a poté se Jan Knotek díky důrazu před trenčínskou bránou dostal k dorážce, která rozvlnila síť za brankářem Tomkem.

Tříbrankové manko bylo rázem zapomenuto a slovenský soupeř byl Olomouci na dostřel. Kohouti se i nadále tlačili do brány a tato snaha byla odměněna vyrovnávacím gólem. Marek Hecl se dostal do samostatného úniku, a ačkoli musel zakončovat v pádu, podařilo se mu dostat kotouč za brankovou čáru. Při jeho akci bohužel došlo k nepříjemnému střetnutí s brankářem Tomkem, když se slovenský fantom těžce zvedal z ledu, přispěchal na ledovou plochu lékař, nicméně jeho zásahu nakonec nebylo třeba.

Necelé tři minuty před koncem zápasu se pak prosadil Dominik Pawliczek a dokonal tak parádní obrat z Olomouce, která během sedmi minut nejenže dokázala vyrovnat tříbrankovou ztrátu, ale dokonce strhla vedení v zápase na svou stranu.