Report ze zápasu OLO vs. PLZ (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4

(2:0, 0:3, 1:1)

logo

HC Škoda Plzeň

Zatímco v pátek proti Karlovým Varům museli fanoušci v plecharéně čekat na gól až do poloviny druhé třetiny, tentokrát se siréna rozezněla už po necelé minutě a půl. Jan Štědrý naservíroval kotouč Matěji Tomajkovi a ten černou pryž s klidem uklidil za brankovou čáru. Do konce první třetiny se ještě stihl trefit Matěj Kořenek, takže domácí šli do druhého dějství s dvoubrankovým náskokem.

Zatímco v první třetině měli mírně navrch domácí, v té druhé se iniciativy chopila Plzeň. A její aktivitě byla po zásluze odměna nejprve snížením z hole Davida Jiříčka a poté vyrovnáním, když Marek Pincl ukázkově zavěsil pod horní tyč Mokrého branky. V samotném závěru druhé dvacetiminutovky se pak využil přesilovou hru Tomáš Čermák a hosté tak šli poprvé v průběhu zápasu do vedení.

Také ve třetí třetině byla Plzeň hodně aktivní a skvěle chytající brankář Olomouce měl plné ruce práce. Ani Pícl na druhé straně kluziště se ale nenudil. Slabší chvilku si však vybral v 51. minutě, kdy si myslel, že má kotouč pod kontrolou, Davidu Roseckému se však podařilo vydolovat ho zpod Píclovy výstroje a dopravit ho za brankovou čáru.

Vyrovnaný stav ovšem neplatil dlouho. Pět minut před koncem třetí třetiny dokázal Sebastian Malát přehodit olomouckého gólmana a vrátil tak vedení svému týmu. Olomouc se sice snažila vyrovnat – blízko gólu byl David Kalač, kotouč po jeho střele musel plzeňský gólman zastavovat na brankové čáře –, nicméně nepodařilo se tak ani s šesti bruslaři v poli. Škodovka si tak z Olomouce odvezla všechny 3 body.