Report ze zápasu MBL vs. OLO (1:4)

BK Mladá Boleslav

logo

1:4

(1:3, 0:0, 0:1)

logo

HC Olomouc

V rámci pátého kola turnaje O pohár DHL zavírali olomoučtí junioři na led Mladé Boleslavi, která zažila skvělý vstup do sezóny a zvítězila v prvních třech utkáních. Do střetu s kohouty však šli Bruslaři s vědomím, že v posledním utkání utrpěli na Kladně debakl 7:1.

Hanákům vyšel vstup do duelu fantasticky a už po jedenácti vteřinách je poslal do vedení David Kalač, přesně o šedesát vteřin později však přišla rychlá odpověď od Jána Petrisky. Ani jeden z gólmanů se však nedal zlomit a v dalších minutách si na obou strážcích svatyně lámal zuby jeden hráč za druhým. Zlom přišel až v devatenácté minutě, kdy Adam Rutar v přesilovce ukryl střelu za bránícího hráče, a brankář Kmec tak nestihl zareagovat. Opět uplynula přesně minuta a skóre se měnilo znovu, tentokrát to však byli opět kohouti, kdo se prosadil. Jan Štědrý prokázal pohotové reakce a doklepl do branky střelu Tomajka.

Hostům patřily i úvodní minuty druhé třetiny, jejich aktivitu ale zvládal hasit brankář Kmec, a to i v další olomoucké přesilovce. Převaha hostů vedla až k tomu, že si Bruslaři museli ve 28. minutě vybrat svůj oddechový čas. Tah domácích se ukázal jako rozumný, v dalších minutách se jim podařilo srovnat tempo hry a vybojovat také přesilovku. V ní ale zahrozil naopak Rosecký, jenž se dostal do samostatného úniku, avšak netrefil branku. V závěru třetiny pak Bruslaři dostali dokonce dvojnásobnou výhodu, která trvala téměř minutu, nic kloudného však nevymysleli.

V poslední části už Hanáci potřebovali jen kontrolovat výsledek, s tím se však nespokojili a dál zatápěli Mladé Boleslavi a především jejímu brankáři. Ve velké šanci se ocitl opět Rosecký, který zůstal zapomenut před brankou, jeho střela ovšem mířila jen do výstroje Kmece. Na konečných 1:4 stanovil až 27 vteřin před skončením utkání Matěj Kořenek, jemuž přihrál na gól do prázdné branky hostující gólman Vojtěch Mokrý.

OHLASY

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Musíme pogratulovat soupeři k vítězství, protože hrál jednoduchý, zodpovědný a účelný hokej, který na nás platil. My jsme nedokázali během utkání dostat soupeře pod větší tlak, a tím se i dostávat do zakončení, která by vedla ke skórování. Z naší strany to nebylo úplně povedené utkání.