Report ze zápasu OLO vs. VIT (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4

(1:1, 2:1, 0:2)

logo

HC Vítkovice Ridera

V rámci sedmého kola turnaje O Pohár DHL olomoučtí junioři přivítali vítkovickou Rideru. Oba celky zvítězily v minulých dvou kolech, takže se čekala vyrovnaná bitva už od počátku střetnutí.

Utkání začalo nervózně z obou stran. V úvodních deseti minutách bylo k vidění mnoho vyloučení a hra se často přerušovala. První gól vsítily Vítkovice v 11. minutě. Nejlepší střelec Ostravanů Adam Beránek si při hře 4 na 4 udělal prostor v útočném pásmu a přesnou střelou překonal Marka Hasalu. Ještě v úvodní třetině však Hanáci dokázali stav vyrovnat. Joshua Mácha využil nahození Matúše Hlaváče a přesnou tečí skóre srovnal.

Nástup do druhé periody měli lepší Kohouti. Dokázali využít své bruslařské převahy a zaslouženě stav otočili na svou stranu. Po slepených brankách Matěje Tomajka a Tomáše Krupy svítilo na světelné tabuli skóre 3:1. Druhá polovina prostředního dějství nabídla Vítkovicím tři přesilové hry. Tu poslední Ostravané využili zásluhou obránce Marcela Kunce.

Do třetí třetiny vstupovali Hanáci s jednobrankovým náskokem. Vítkovice ale potvrdily svou sílu v přesilových hrách a dokázaly vyrovnat zásluhou přesné střely Martina Ryšavého. Neuběhla ani minuta a Marek Hasala lovil kotouč ze své sítě počtvrté. Rozdílový gól vsítil Jan Bernovský. Nakonec se ukázalo, že 46. minuta se stala pro olomoucké juniory osudnou. I přes enormní snahu při powerplay si svěřenci Karla Berana z tohoto duelu nepřipsali ani bod. Vítkovice na Hané zvítězily 4:3.