Report ze zápasu KOM vs. OLO (6:5)

HC Kometa Brno

logo

6:5

(3:1, 1:1, 2:3)

logo

HC Olomouc

První šanci otevřít skóre zápasu měli Hanáci, kterým hned ve druhé minutě nabídli domácí přesilovou hru. Svěřenci trenéra Berana ale hned první možnost skórovat nevyužili a o pár minut později toho litovali. Kometa se totiž zásluhou střely Michala Kunce k levé tyči olomoucké branky ujala vedení.

Kohouti ovšem svého soupeře dlouho ve vedení nenechali. O dvě minuty později po inkasovaném gólu se Matěj Kořenek dostal do brejku, který využil přesnou střelou mezi betony.

Divoký úvod zápasu ale pokračoval dál. V osmé minutě po faulu Hladiše nařídil hlavní rozhodčí trestné střílení, které střelou do levého horního rohu proměnil Dominick Vašíček a poslal Kometu opět do vedení.

Těsně po uplynutí poloviny první třetiny přidali domácí třetí branku, když dokázali využít početní výhodu. Na levém křídle dostal mnoho prostoru opět Dominick Vašíček, jenž přesně trefil místo mezi pravou rukou a tělem gólmana Mokrého.

Ve 30. minutě Hanáci snížili, když stejně jako Brňané dokázali využít přesilovou hru. Sám se před Kubíkem zjevil Tobiáš Handl, který zamíchal s pukem a po ledě jej mezi betony poslal ke vzdálenější tyčce brněnského brankáře.

Kometa si ale opět vzala dvoubrankové vedení zpět. Minutu před koncem druhé třetiny přepadla přes levé rameno Mokrého teč Jana Holemého.

Do poslední části tak Kohouti nastupovali s dvoubrankovou ztrátou, jenže během tří minut dokázali srovnat. Hned osm vteřin po startu se trefil z pravého křídla do bližšího horního rohu Joshua James Mácha, kterého o dvě minuty později následoval David Kalač, jenž prostřelil Kubíka pokusem na pravou tyč.

Domácí se ale nenechali rozhodit a nerozhodný stav vydržel pouhé tři minuty. Michal Kunc se zmocnil puku, přebruslil tři olomoucké hráče a střelou na vyrážečku prostřelil Mokrého a připsal si tak svou druhou branku v zápase. Dvě minuty na to bylo Hanákům ještě hůř, protože Matěj Svoboda dorazil Kuncovu střelu celkem bez problémů za Mokrého záda.

Hanáci proto vrhli všechny síly do útoku, ale v zápase bohatém na branky dokázali zásluhou Davida Roseckého již pouze snížit. I když zkoušeli i hru bez brankáře, po dvou výhrách se nakonec z Brna vrátili bez bodu. Další zápas čeká olomoucké juniory v pátek, kde na vlastním ledě hostí Piráty z Chomutova.

OHLASY

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): V zápase s Olomoucí jsme získali body za jednu třetinu. Řekl bych, že rozdíl byl ve výkonech brankářů. Náš brankář nás možná podržel víc než soupeřův. V tom byl nejspíš největší rozdíl v utkání. Jinak musím soupeře pochválit, hrál organizovaný a rychlý hokej. Byl to těžký zápas, jsme rádi za cenné tři body, které jsme spíš vybojovali, než abychom je získali herní převahou.