Report ze zápasu OLO vs. SLA (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2p

(1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

logo

HC Slavia Praha

Ačkoli byla Olomouc papírovým favoritem tohoto utkání, byla to Slavia, kdo do zápasu vstoupil lépe. V prvních minutách zápasu se jí dařilo vyvíjet na Olomouc tlak a svého soupeře do ničeho nepouštěla. Poté ovšem přišlo vyloučení Štrombacha a o chvíli později šli Sešívaní dokonce do tří. Dvojnásobnou přesilovku se jim ustát podařilo, klasické oslabení 5 na 4 už však neubránili - gólový účet zápasu otevřel po spolupráci s Ondřejem Tichým Adam Rutar.

Ve druhém dějství si šance vypracovaly oba dva týmy. Blízko vyrovnání byl Janča, jeho teč však o pár centimetrů minula olomouckou bránu. Na druhé straně zahrozili v přesilovce domácí. Pírkovu střelu od vrcholu kruhu však Pánek skryl ve své lapačce. Pět minut před koncem druhého dějství se Slavia ocitla ve dvou obrovských šancích. Nejprve Mokrému vyklouzla zpoza betonů střela Petráka a olomoucký strážce svatyně na poslední chvíli skryl kotouč před dorážkou pod svou lapačkou, a po chvíli se po objetí brány marně pokoušel zakončit do odkryté klece Turek. Z gólu se naopak radovala Olomouc, svou druhou trefu v zápase si připsal Adam Rutar. Už to vypadalo, že do kabin se bude odcházet za stavu 2:0, když v tom udeřila Slavia a vteřinu před zazněním sirény snížil Lukáš Křenek.

Tak, jak Slavia zakončila druhou třetinu, začala tu třetí. Po necelých dvou minutách hry hosté vyrovnali díky Damienu Hradilovi, který Mokrého překonal svižnou střelou z vrcholku kruhu. Nerozhodný stav vydržel až do konce třetí třetiny, a tak byli diváci v plecharéně svědky prodloužení. Do něj vstoupili hosté s téměř celou dvouminutovou přesilovkou, tu se jim však využít nepodařilo. Už to vypadalo, že zápas dospěje do samostatných nájezdů, ale vteřinu před koncem prodloužení se prosadil Tobiáš Handl, jenž rozhodl o tom, že bod navíc zůstal v Olomouci.