Report ze zápasu OLO vs. MBL (0:3)

HC Olomouc

logo

0:3

(0:1, 0:1, 0:1)

logo

BK Mladá Boleslav

24. kolo turnaje O pohár DHL přineslo už druhé vzájemné střetnutí Mladé Boleslavi a Olomouce. Domácí měli před sebou jasný cíl, potvrdit vítězství 4:1 z ledu soupeře, Bruslaři na druhou stranu potřebovali srovnat bilanci vzájemných zápasů.

Podobně jako v předchozím měření sil obou týmů, ani tentokrát diváci nemuseli čekat na první branku dlouho. Při hře čtyř proti čtyřem vypálil tvrdě od modré čáry Matěj Houška, který zamířil přesně pod horní tyč. Další průběh utkání poznamenala četná vyloučení na straně hostů. Vůbec největší šanci ale měla Olomouc v 11. minutě, když Kmec zareagoval na zdviženou ruku rozhodčího a vystartoval na střídačku, přestože výhodu měli Hanáci. Domácí však této situace nestihli využít. V závěru pak mohl ještě vyrovnat Handl, který se prokličkoval až před branku a položil si brankáře hostů, puk už však kolem jeho betonu nedokázal zamést.

Druhou část zahájila Olomouc další přesilovkou, nicméně ani tentokrát se branky nedočkala. Po jejím skončení se dostali do velké šance Tarnoczy i Tichý, ani jeden však na Kmece nevyzrál a Bruslaři začali postupně srovnávat tempo. Ve 34. minutě se dočkali své první přesilovky, gól ale přišel až minutu po jejím skončení, když Jakub Petržilka potvrdil známé pravidlo „nedáš dostaneš“ a po šanci Štědrého, který střílel z mezikruží, přidal pojistku v podobě druhé branky.

Poslední třetina se nesla hodně v duchu nepřesností na obou stranách. Jedna taková však vedle k obrovské příležitosti Tarnoczyho, kterému soupeř namazal přímo před svou branku, Kmec ho ale dokázal zastavit. Do podobné pozice se dostal i Handl, který se však před brankáře prokličkoval s pukem vlastními silami, nicméně ani tentokrát neuspěl. V závěru Hanáci ještě zkoušeli snížit při hře bez brankáře, recept na Kmece však tentokrát nenašli a vítězství Bruslařů zpečetil gólem do prázdné branky Tomáš Dlask.