Report ze zápasu OLO vs. LIB (6:0)

HC Olomouc

logo

6:0

(2:0, 3:0, 1:0)

logo

Bílí Tygři Liberec

Liberečtí do zápasu nastoupili pouze se dvanácti hráči v poli a jedním brankářem. I to byl jeden z důvodů, proč Olomouc zápasu tolik dominovala. Gólový účet otevřel v 5. minutě David Vosátko, který si nejprve před brankářem Čajanem srovnal kotouč na čepeli a poté ho svižnou střelou dostal do brány. V první třetině se Hanáci radovali ještě jednou a to zásluhou Tomáše Krupy.

Do druhého dějství si domácí přenesli téměř celou přesilovku, tu se jim ale využít nepodařilo. Nemuseli však smutnit, protože chvíli po tom, co se síly na ledě vyrovnaly, se prosadil David Kalač. Náskok Olomouce pak zvýšil Joshua James Mácha po parádní akci s Patrikem Tarnoczym. Prvně jmenovaný posunul před bránou kotouč Máchovi, a ten ho bez problému odklidil za záda Čajana. Na konci druhé třetiny si hosté poprvé v zápase zahráli přesilovou hru, ta jim ale vůbec nevyšla podle jejich představ. Ve vlastním oslabení totiž ujel Matěj Kořenek, který zvýšil náskok svého týmu už na 5:0.

Také třetí třetina se odehrávala plně pod taktovkou domácího celku. Diváci v plecharéně byli kousek od toho, aby viděli také bitku, rozhodčí však Petra Madera a Adama Charváta včas roztrhli. Ve třetí třetině ubylo šancí a zápas se spíše v poklidu dohrával. Jedinou branku třetí třetiny vstřelil Tobiáš Handl, který pečetil na konečných 6:0.