Report ze zápasu LIT vs. OLO (2:4)

HC Verva Litvínov

logo

2:4

(1:1, 0:2, 1:1)

logo

HC Olomouc

Už po 49 vteřinách hry byl vyloučen hostující útočník Handl a chemiky čekala první přesilová hra, kterou během chvíle dokázali zužitkovat. Po dvou zápasech se prosadil útočník reprezentační osmnáctky Lukáš Stehlík, asistence si připsali Bartoš a Bártek. Olomouc odpověděla po pěti minutách, kdy brankáře Zajíčka překonal nejproduktivnější hráč Mory David Kalač.

Smírný stav trval téměř až do poloviny utkání, v čase 27:41 se ale hosté ujali vedení. Autorem branky byl tentokrát Tomáš Krupa, jemuž nahrával Mácha. A za necelé dvě minuty bylo kohoutům ještě veseleji. Třetí zásah přidal do litvínovské sítě ve skvělé formě hrající Matúš Hlaváč. Olomouc si ještě v závěru prostředního dějství zahrála dvě přesilové hry, skóre se však neměnilo.

Trend vylučování pokračoval i na začátku poslední části hry. Chemici měli dvě dobré příležitosti k vstřelení kontaktní branky, v početní výhodě se jim ale dnes kromě té úvodní nedařilo. Domácím se klání podařilo zdramatizovat až minutu a půl před koncem, když se trefil Prokop Limanovský. Mora si ale tříbodový zisk utéct nenechala a její vítězství zpečetil sekundu před třetí sirénou Petr Mader.