Report ze zápasu OLO vs. VSE (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(0:1, 1:0, 2:1)

logo

VHK Vsetín

Loňské zápasy mezi Olomoucí a Vsetínem obvykle přinesly spoustu branek, tentokrát tomu tak však nebylo. Ve velké šanci se v 17. minutě ocitli hosté poté, co Stratil ztratil kotouč na modré čáře a ve středním pásmu mu černá pryž odskočila na hokejku soupeře. Tentokrát to sice gólem neskončilo, ale Vsetín nemusel smutnit, o pár vteřin později se hokejovou parádou v podobě gólu z otočky prosadil Matěj Juráň.

Domácím se podařilo srovnat skóre na začátku druhé třetiny. Na začátku gólové akce byl Matyáš Fasner, jenž zavezl kotouč do útočného pásma. Střelu Petra Ševčíka ještě brankář Nešpůrek vyrazil, ale na dorážku Jiřího Macháče už nedosáhl.

Na další góly si však diváci museli počkat až do třetího dějství. Nejprve se o slovo přihlásili hokejisté Vsetína. Střelu Krajíčka ještě brankář Špunar dokázal vytěsnit, ovšem proti následné dorážce Adama Turka do odkryté klece už by bezmocný. O pár minut později se však Olomouci podařilo vyrovnat. Po vyhraném buly v útočném pásmu se k puku dostal Stanislav Ruda, který kotouč neomylně poslal do sítě.

V 50. minutě se Hanáci radovali znova – volného kotouče se před Nešporem zmocnil Andrej Prísažný a ten poslal svůj tým poprvé v utkání do vedení. Vsetínští hokejisté se sice v závěru utkání snažili vyrovnat a minutu a půl před závěrečným hvizdem dokonce odvolali brankáře, ani to jim však ke gólu nepomohlo.