Report ze zápasu OLO vs. POR (1:7)

HC Olomouc

logo

1:7

(1:1, 0:3, 0:3)

logo

HC RT TORAX Poruba

Poruba do utkání v Olomouci vstupovala jako jasný outsider, po šesti odehraných zápasech na svém kontě neměla ani jeden bod, v kolonce skóre jí navíc svítilo hrozivé číslo 7:39. Přesto to byli právě Ostravané, kdo otevřel skóre zápasu. Filip Hlaváč se prosadil střelou do růžku Špunarovy brány. Olomouc na úvodní branku utkání dokázala odpovědět v poslední minutě první třetiny, kdy nenápadnou střelou z kruhů vyrovnal Ladislav Zelinka.

V polovině druhé třetiny však hosté rozjeli gólové představení. Nejprve se v 32. minutě svým druhým gólem v zápase prosadil Filip Hlaváč, poté se o slovo přihlásil Matěj Halata, jenž se prosadil z protiútoku. Netrvalo to ani dvě minut a Poruba se mohla radovat znova. Radost to navíc byla dvojnásobná, protože - Filip Hlaváč zkompletoval hattrick.

Dílo zkázy pak hráči v červených dresech dokonali ve třetí třetině. Olomouckým hokejistům se nedařilo vypracovat si pořádnou šanci a soupeř už spíše kontroloval hru. Po vyloučení Havla se z přesilové hry prosadil Marcin Kacper Macias, který využil toho, že obránce před ním přišel o svou hůl. Po necelé minutě se navíc prosadil Jakub Koudelný. Po tomto, v pořadí již šestém gólu, se z brány poroučel Jan Špunar, kterého nahradil Filip Hořejší. Ten kapituloval v 51. minutě po Jakuba Koudelného, jenž tak zaznamenal druhý gól v utkání. Hokejisté Poruby si ta z Olomouce po zásluze odvezli tři body.