Report ze zápasu OLO vs. VIT (0:4)

HC Olomouc

logo

0:4

(0:1, 0:1, 0:2)

logo

HC Vítkovice Ridera

V sobotu 5. října přivítali olomoučtí dorostenci na svém ledě Vítkovice, se kterými se jim loni nedařilo a oba zápasy prohráli po výsledcích 1:6 a 1:8. V neprospěch domácího celku hovořily i výkony z posledních zápasů, poněvadž rozjeté Vítkovice měly na kontě už 14 bodů, zatímco Olomouc jen 6.

I přesto vyzněl začátek utkání lépe pro olomoucké hráče, kteří byli aktivnější a vybojovali přesilovou hru. V té však neuspěli a krátce po jejím skončení se z dorážky prosadil Filip Holaník, který poslal ostravský tým do vedení. Od té chvíle byli hosté aktivnější a nebezpečnější, a to obzvlášť v přesilovkách. Další branky už se ale v první periodě nedočkali, stejně jako kohouti, kteří opět převzali otěže zápasu v posledních pěti minutách.

Druhá část se od začátku nesla ve vyrovnaném duchu, obě strany si vyměnili po jedné menší šanci, ale ve 26. minutě vznikl před Hořejšího brankou obrovský závar, při kterém se domácí gólman na chvíli zcela ocitl mimo tři tyče, avšak Vítkovice této šance nedokázaly využít. O chvíli později vyrazili domácí do přečíslení dvou proti jednomu, na jehož konci byl Prísažný sám před brankou, ale přestřelil. Skóre se opět měnilo až ve 37. minutě, kdy opět pohotově dorážel jeden z vítkovických hráčů, tentokrát to byl Samuel Rajčan. Odpovědět mohl v závěru třetiny ještě Prísažný, ale ten nastřelil jen tyč.

Vítkovické začátky třetin se stále zlepšovaly a vrcholu dosáhly ve třetí třetině, kdy Josef Krejsa potřeboval jen čtrnáct vteřin, aby se střelou na vzdálenější tyč prosadil, a byl to dokonce gól v oslabení. O pět minut později navíc přidal další pojistku Matěj Přibyl a bylo rozhodnuto. O čestný gól se mohl postarat alespoň Stratil, který se prokličkoval do samostatného úniku, ale Münch proti němu vyrazil hokejkou a vypíchl mu puk. Olomouc tak nakonec podlehla Vítkovicím 0:4 a zůstává na šesti bodech.