Report ze zápasu HAV vs. OLO (5:0)

AZ Heimstaden Havířov

logo

5:0

(1:0, 2:0, 2:0)

logo

HC Olomouc

První třetina patřila domácím, i když Hanáci měli hned ve třetí minutě šanci využít nabídnutou přesilovou hru. Havířovští ale první těžší okamžik zápasu zvládli.

Zbytek první části byl v režii Azetu, který se na začátku deváté minuty radoval z první branky zápasu. Petr Kubíček střelou od modré čáry překonal olomouckého brankáře.

Domácí měli poté dvě obrovské šance zvýšit svůj jednobrankový náskok, ale vždy narazili na Hořejšího, který držel Kohouty ve hře. Nejprve si poradil s šancemi Pavlačky, který dvakrát nebezpečně zakončoval po přihrávkách Makovce. O pár minut později lapil bekhendový pokus Horvátha, který se dostal až před něj.

Ve druhé třetině se hra trochu vyrovnala, Hanáci několikrát ohrozili Nowaka, ale byli to opět pouze Havířovští, kteří se radovali z dosažených branek.

První větší šanci Kohoutů měl na lopatě Havel, který vyslal na Nowaka nebezpečnou střelu z mezikruží. Domácí brankář se štěstím vyrazil. Proto se na druhé straně o pár vteřin poté mohli radovat domácí, kteří zásluhou Ondřeje Bechera zvýšili na rozdíl dvou branek.

Dvě minuty po druhé brance Azetu mohl navýšit Horváth, který se dostal až před Hořejšího. Jenže stejně jako v první třetině ani tentokrát si na olomouckého brankáře nepřišel.

Domácí slavili až necelé čtyři minuty před koncem druhé třetiny, když jejich pohledu důležitou třetí branku v pětiminutové přesilové hře po faulu kolenem od Zelinky přidal Pavel Makovec.

V úvodu poslední části mohlo být pro svěřence trenéra Brančíka ještě hůř, když Makovec našel Kubíčka, ale jeho střelu zastavil na poslední chvíli pravý beton Hořejšího. Na druhé straně mohl ještě vykřesat naději olomoucký Ruda, který ale tváři v tvář Nowakovi neuspěl.

Byli to tedy opět domácí, kteří se prosadili. Čtvrtou branku přidal Martin Pavlačka, který střelou z levého kruhu k levé tyči olomoucké branky nedal Hořejšímu šanci. Konečnou podobu výsledku poté stanovil dvě minuty před koncem svým druhým přesným zásahem Ondřej Becher, který poslal puk odrazem od horní tyče do sítě.

Hanáci tak nenavázali na domácí vítězství v posledním utkání proti Zlínu a museli se smířit s prohrou. Další zápas čeká mladé Kohouty kvůli reprezentační pauze až ve čtvrtek 14. listopadu, kde na svém ledě vyzvou pátý Třinec.

OHLASY

Tomáš Urbánek (HC AZ RESIDOMO Havířov): Dneska jsme vyhráli zcela zaslouženě, po celý zápas jsme byli lepším týmem. A to přes rozsáhlou marodku, kdy jsme si museli stahovat mladé hráče z hostování, kteří nám hráli v první lize. Přestože jsme měli všechny lajny rozkopané, tak starší hráči těm mladým obrovsky pomohli, vtáhli je mezi sebe a společně udělali obrovský kus práce a dokonce i bodovali. Výborný výkon podali jak brankář, který nás podržel v kritických chvílích, tak naši klíčoví hráči.