Report ze zápasu POR vs. OLO (4:3)

HC RT TORAX Poruba

logo

4:3p

(1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)

logo

HC Olomouc

V první velké šanci se ocitli domácí, když v páté minutě nebezpečně pálil Hlaváč. Olomoucký Pekr ale do jeho zásahu stačil vložit hůl, takže Hořejší nemusel zasahovat.

Hanáci měli první větší šanci v desáté minutě. Skvělou olomouckou akci Přidala a následnou Rudovu dorážku ale nakonec Porubští dokázali odrazit.

O dvě minuty později už diváci na zimním stadionu v Porubě viděli první branku a byli to domácí, kteří se ujali vedení. Nabídnutou přesilovou hru využil Jakub Ślusarczyk.

Kohouti ale nezůstali příliš pozadu a minutu před koncem první části i oni využili přesilovou hru. Pěknou střelou k tyči překonal Drabčíka Matyáš Fasner. Hanáci mohli jít ještě před uplynutím dvaceti minut do vedení, ale s Lajošovým únikem si porubský brankář poradil a udržel tak nerozhodný stav.

Po odehraných šesti minutách druhé třetiny již ale šli olomoučtí dorostenci do vedení. Po chybě domácí obrany si našel odražený kotouč Lukáš Přidal a zakončil do poloprázdné branky.

Hanáci ale v polovině utkání během necelých tří minut o vedení přišli. Na 2:2 nejprve srovnal Krzysztof Macias, kterého následoval šikovnou tečí Hlaváčovy střely Pavel Chovanec, na kterou Hořejší nemohl reagovat.

V úvodu poslední části mohl srovnat Andrej Prísažný, jenže olomoucký forvard ve snaze namířit puk pod horní tyč zvedl kotouč příliš vysoko. Srovnal až o necelých deset minut později, když střelou nad ledem překonal Drabčíka a využil druhou přesilovou hru Olomouckých v utkání.

Do konce základní hrací doby již branka nepadla, muselo tedy rozhodnout prodloužení. V tom měli více štěstí Porubští, kteří zásluhou Filipa Hlaváče, který si počkal na kleknutí gólmana a jízdou po brankovišti zakončil pod horní tyč vyhráli i druhé střetnutí s olomouckými dorostenci a dotáhli se tak k svěřencům trenéra Brančíka na rozdíl jednoho bodu.