Report ze zápasu OLO vs. PRE (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2p

(0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

logo

HC ZUBR Přerov

Poslední kolo základní části ELIOD extraligy dorostu si připravilo souboj Olomouce s Přerovem. Zatímco hostům z Přerova už šlo jen o odplatu za porážku na domácím ledě, Mora hrála o umístění v tabulce, které sice nemohlo nic změnit na její účasti v bojích o udržení, mohlo by však být důležité pro psychiku hráčů v této důležité fázi sezóny.

Začátek vypadal pro kohouty slibně, už v první minutě se protáhl obranou soupeře Ruda, kterého ale vychytal Žurek. Olomouc byla zpočátku aktivnější a vysloužila si i 75 vteřin trvající dvojnásobnou početní výhodu. Tu však nezužitkovala a pro Přerov to byla významná vzpruha, aby se mu podařilo srovnat tempo hry. V 16. minutě pak potrestal vyloučení Prísažného a Lukáš Kuncek po překvapivém výjezdu zpoza branky zakončil na vzdálenější tyč.

Začátek druhé třetiny přinesl další přesilovku Přerova, ve které nechali domácí prostor na ose Adamu Holíkovi a ten nabídnutou šanci přetavil v druhou branku Zubrů. O chvíli později mohli odpovědět Masare s Havlem, kteří se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Žurek však vytáhl bleskurychlý zákrok. Převaha hostů pokračovala, ale branky už nepřicházely, a tak se domácí přece jen dočkali snížení, když ve 36. minutě využil přesilovou hru Jaroslav Pekr.

V úvodu třetí periody měl jedinečnou šanci na navýšení brankového rozdílu Brázda, Hořejší však vykouzlil neuvěřitelný zákrok a udržel svůj tým ve hře. Snahu o vyrovnání domácím značně komplikovala řada vyloučení, v samotném závěru však Lukáš Přidal využil chyby soupeře a vynutil si prodloužení. Z něj uplynula pouze minuta, když se ke střele dostal Adam Havel, který tak završil obrat Olomouce. Mora tak i na domácím ledě vybojovala proti Zubrům dva body a udržela deváté místo v základní skupině.