Report ze zápasu OLO vs. SUM (7:2)

HC Olomouc

logo

7:2

(0:0, 3:0, 4:2)

logo

Draci Šumperk

Hokejisté Šumperka do Olomouce dorazili posíleni vítězstvím na nedávném turnaji dorostu, který nejenže vyhráli, ale blýskli se na něm výbornými výsledky – dvěma porážkami Opavy a Prostějova a dvěma remízami právě s Olomoucí, ani jednou navíc neinkasovali. Navíc se chtěli Hanákům pomstít za první přípravný zápas, ve kterém kohouti v posledních minutách utkání vyrovnali, a nakonec se i radovali z vítězství v prodloužení.

První třetina utkání v leckom vyvolala dojem, že tento zápas mnoho gólů nepřinese – pořádných střeleckých pokusů by člověk napočítal na prstech jedné ruky. Ve druhé třetině se ale začaly dít věci. Gólový účet utkání otevřel Matyáš Fasner. Netrvalo to ani dvě minuty a skóre se měnilo znovu. Přidal s Fasnerem se dostali do přečíslení, v němž druhý jmenovaný položil brankáře Šumperka na led a následně naservíroval kotouč na hokejku Lukáše Přidala, pro kterého už byla hračka usměrnit jej do brány. Necelé půl minuty před koncem druhé třetiny se konečně dočkal také Adam Havel, jenž si na předchozích gólech Hanáků připsal asistence.

Pořádné brankové hody ale přinesla až třetí třetina. V čase 41:04 se do samostatného nájezdu dostal Patrik Kusak, který svou šanci proměnil a zvýšil vedení Hanáků. O chvíli později se svého prvního brankového úspěchu dočkali také Mladí Draci ze Šumperka po ostré střele Jiří Fibigra. To však ani zdaleka nebylo všechno. Ve 49. minutě musel Ryšavý lovit puk ze své brány znovu, tentokrát si střelecký úspěch připsal obránce David Stratil.

A za pár minut se domácí radovali zase. Šumperský gólman chtěl vypíchnout kotouč, a tak po něm skočil rybičkou, nicméně černou pryž pouze nasměroval na hůl Lukáše Lajoše, pro nějž už nebyl sebemenší problém dopravit ji za brankovou čáru. Mladým Drakům se ještě v závěru utkání podařilo vstřelit druhou branku, opět zásluhou Jiřího Fibigra, to ale bylo z jejich strany vše. Naopak domácí pečetili své vysoké vítězství necelé čtyři minuty před koncem po akci Petra Ševčíka.