Report ze zápasu JIH vs. OLO (1:0)

HC Dukla Jihlava

logo

1:0sn

(0:0, 0:0, 0:0 - 0:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Dvanáct týmů, jen čtyři z nich mají jistotu, že si zahrají nejvyšší soutěž také příští rok. Dva další mohou extraligovou příslušnost udržet v baráži, zbylou šestku čeká nemilosrdný pád do první ligy. ELIOD Extraliga dorostu má letos opravdu drsný sestupový klíč a slibuje velké bitvy. O to větší, že body ze základní části týmy ztratily a začínají opět od nuly.

Olomoučtí dorostenci zahájili nadstavbu na ledě Jihlavy, která ve své skupině skončila na osmém místě, jen bod za posledním postupujícím týmem. Začátek utkání byl spíše opatrný, o něco více ze hry měli domácí, kteří se také dostali do první větší šance, ale se Zdarsovou střelou si Špunar poradil a o chvíli později už zahrozili také kohouti. Ruda se dostal do samostatného úniku, s kličkou do bekhendu však neuspěl a stejně tak pohořel i Lajoš se střelou z mezikruží.

Góly nepřinesla ani druhá třetina, ačkoliv si obě strany vyzkoušely první přesilovky. V nich si však nevypracovaly výraznější šanci. Nejblíže brance byli Jungwirth a Přecechtěl, kteří však oba nastřelili tyč, a v poslední třetině tak držely oba týmy stále stejné šance.

Nicméně nerozhodla ani závěrečná dvacetiminutovka. V ní si Jihlava zahrála ještě jednu přesilovku, opět bez gólového efektu, a v závěrečných minutách už oba týmy spíše držely stav utkání a cenný bod.

Dokonce ani prodloužení a hra 3 na 3 nepřinesly významnější změnu v tempu hry, a utkání dospělo až do samostatných nájezdů. Hned v první sérii se prosadil David Polodna, který zůstal jediným úspěšným exekutorem a bod navíc tak putoval na vrub Jihlavy.

OHLASY

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Utkání rozhodly výkony gólmanů, kde v nájezdech byl o ten jeden krůček lepší náš gólman Filip Maláč, ale celkově uhrát v takhle těžkém zápase bezbrankový stav je známka dobré obrany a dobrého gólmana. Vítězství si velmi vážíme.