Report ze zápasu OLO vs. JIH (5:2)

HC Olomouc

logo

5:2

(3:1, 1:1, 1:0)

logo

HC Dukla Jihlava

První kolo DHL Superpoháru nabídlo souboj Jihlavy, která se v turnaji O pohár DHL umístila až na posledním místě, a Olomouce, která skončila šestá. Do role favorita pasoval kohouty také fakt, že ze vzájemných zápasů si odnesli hned pět z šesti bodů.

Začátek utkání však nabídl zcela jiný obrázek hry a Jihlava byla jasně aktivnější. Na druhou stranu, Olomouc si vytvořila první větší šanci ve třetí minutě, ale ihned z toho byl gól, když Krupovu střelu dorazil do sítě Joshua James Mácha. O chvíli později mohl zvyšovat na 2:0 osamocený Kořenek, ujala se však až střela Matúše Hlaváče po vyhraném buly v útočném pásmu. Vzápětí už se branky dočkala i Jihlava, konkrétně v 11. minutě, když na 2:1 snížil Daniel Piskač. Ještě před sirénou ale přidal třetí branku Hanáků Adam Rutar a domácí se tak po dvaceti minutách těšili dvoubrankovému náskoku.

Druhá třetina už pro Jihlavu začala lépe, a i když zdaleka nepřekypovala aktivitou tak jako v prvních minutách zápasu, dočkala se opět kontaktního gólu, když Martin Barák využil přesilovou hru. Olomouc si mohla vzít náskok zpět o čtyři minuty později, když se do velké šance dostali Kalač a po něm i Kořenek, oba střelci však z první zamířili vedle branky. Ve 33. minutě však přesilovku hrála i Olomouc a po rychlé kombinaci Matěj Kořenek střílel do odkryté branky a tentokrát už se nemýlil. Hanáci si tak drželi svůj dvoubrankový náskok i po čtyřiceti minutách.

Posledních dvacet minut odstartoval rychlou brankou Tomáš Krupa a bylo prakticky rozhodnuto. O čtyři minuty později mohl ještě utkání zdramatizovat Doležal, ale tváří v tvář Mokrému neuspěl a kohouti už si pak své vedení pečlivě hlídali. Naopak je mohl ještě navýšit Vosátko, který trefil tyč. Branka už však nepadla žádná, a první vítězství v Superpoháru si tak připsala Olomouc.