Report ze zápasu OLO vs. FRM (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(1:0, 2:0, 0:2)

logo

HC Frýdek-Místek

Začátek utkání byl vcelku vyrovnaný a to až do 9. minuty. Olomouc v tu dobu hrála v oslabení, ale hosté početní výhodu nedokázali využít ve svůj prospěch. Kohoutům se však naskytla příležitost a Jan Musil po samostatné akci vstřelil první gól domácích. Kohouti měli až do konce první třetiny mírnější herní převahu, ale brankově se stav nezměnil.

Druhá třetina byla opět více v režii domácích hráčů. Na jejím začátku Hanáci hráli zase v oslabení a to dokonce o dva hráče, dařilo se jim však hosty držet mimo střelecké příležitosti. Ve 22. minutě se z trestné lavice vracel první vyloučený Dominik Drábek, který ihned dostal přihrávku z vlastní obranné třetiny, a po samostatné akci překonal brankáře hostů. Zbytek oslabení domácí přečkali bez úhony. O 6 minut později zvýšili Hanáci vedení na 3:0. Branku vstřelil Tomáš Vymětal. Do konce druhé třetiny pak domácí víceméně kontrolovali hru a soupeři nedovolili atakovat svoji branku.

Frýdek-Místek se po přestávce vrátil do hry s odhodláním něco udělat s pro něj nepříznivým stavem. Hosté byli vidět u puku a v útocích se více osmělovali. Probíhala 44. minuta a před domácí brankou zůstal osamocený Lukáš Grzymek, dostal z rohu přesnou přihrávku od Kryštofa Sochy a střelou z první snížil na 3:1. Hostům svitla naděje na zkorigování výsledku, proto se ještě více snažili. Kohouti se dostali pod větší tlak soupeře a jejich hra místy nebyla moc dobrá. Někdy se sice domácí dostali do gólových příležitostí, ale jejich výsledkem byla nepřesnost a malá razance střel. Čtyři minuty před koncem utkání navíc Kryštof Socha přidal kontaktní branku a schylovalo se k dramatickému závěru. Posledních 59 vteřin měli hosté vyloučeného hráče, ale nebylo to na jejich hře moc znát. Frýdek-Místek se dál snažil vybojovat remízu a domácí jim v tom dvakrát pomohli zbytečnými zakázanými uvolněními.

Nakonec si ale domácí tým výhru vzít nenechal, a tak byl výsledek 3:2 konečný a Kohouti brali všechny body. Domácí po dvou třetinách vedli 3:0 a utkání měli dobře rozehrané. Hosté však zbytek utkání nevzdali, začali bojovat, střelecky se jim začalo více dařit a dokázali svojí hrou výsledek utkání zkorigovat. Olomoučtí hráči se v poslední třetině gólově neprosadili, místy za hosty herně zaostávali a museli se strachovat o svou výhru. Kohouti drží v průběžné tabulce zatím 6. místo (z 10 mužstev). Malou útěchou jim může být pouze to, že jsou nejlepším týmem z původní „olomoucké skupiny“.