Report ze zápasu PCE vs. OLO (5:2)

HC Dynamo Pardubice

logo

5:2

(2:1, 0:0, 3:1)

logo

HC Olomouc

Olomoucká sestava prodělala oproti utkání s hradeckým Mounfieldem několik změn. Do branky nastoupil Jan Lukáš a do pole přibyli Jan Švrček, David Ostřížek a Jiří Ondrušek. Na Východ Čech naopak neodcestovali Lukáš Nahodil s Vilémem Burianem.

Hanáci začali aktivně. Už po patnácti sekundách střílel Jan Bambula, nicméně domácí brankář Milan Klouček bez problému zasáhl. Poté se do útočení pustili převážně domácí. Nejprve Matěj Blümel netrefil zcela odkrytou branku Olomouckých. O minutu později pak vznikl před Janem Lukášem velký závar, z něhož mohl těžit Michal Hrádek, nicméně ani on strážce hostující svatyně nepřekonal.

Svoji chvíli slávy si poté mohl užít Tobiáš Handl, nicméně svoji střelu z mezikruží umístil pouze do připraveného Milana Kloučka. Za několik momentů už se ale slavilo, a to na pardubické straně. Individuální akci Valentin Claireauxe zastavila až síť za zády olomouckého brankáře.

Netrvalo ovšem dlouho, a bylo srovnáno! Jan Bambula si jako první všiml kotouče, jenž vypadl Milanu Kloučkovi po střele Davida Ostřížka a vrátil jej tam, kam patří, tedy za brankovou čáru. Hosté se ovšem taktéž radovali jen krátkou chvíli. Matěj Paulovič se totiž o tři minuty později napřáhl v prostoru levého kruhu a propálil vše, co mu stálo v cestě. Skóre před první přestávkou tedy bylo 2:1.

Úvodní šanci prostřední periody si snažil vytvořit Lukáš Kucsera, který ovšem prováhal ideální příležitost ke střele. Na druhé straně se snažil protlačit do zakončení Ondřej Machala, jenž byl ale nedovoleně zastaven Janem Lukášem. Následnou přesilovku se domácím nepodařilo využít. Naopak v oslabení mohl skórovat Petr Kolouch, nicméně jeho ránu z otočky Milan Klouček zastavil.

Zanedlouho se na trestnou lavici poroučeli i domácí, konkrétně Tomáš Zeman. Kohouti ale z této výhody potřebný vyrovnávající gól nevytěžili a museli se naopak bránit, když chvíli po návratu pardubického mladíka střílel Ondřej Machala. Jan Lukáš ovšem svůj tým podržel. Se štěstím se pak Olomoučtí vypořádali i s pokusem Michala Vondrky, jenž jen těsně minul branku. Na druhé straně pak musel zasahovat Milan Klouček, a to proti nebezpečnému pokusu Vojtěcha Tomečka. Druhá dvacetiminutovka tedy změnu skóre nepřinesla.

Třetí třetina se nesla v duchu útočného hokeje. Nejdříve na straně Pardubic střílel Radoslav Tybor. Poté se musel činit Milan Klouček proti Rostislavu Oleszovi. Domácí brankář následně lovil kotouč ze své sítě, avšak rozhodčí usoudili, že gólu předcházela hra vysokou holí. Olomoucké ovšem nemusel tento moment dlouho mrzet, jelikož minutu nato vstřelil svůj premiérový gól v dresu s kohoutem na prsou Jakub Navrátil.

Poslední slovo ovšem měli Pardubice. Prakticky s okamžitou odpovědí na Navrátilův gól přispěchal Jan Mandát. Hanáci pak zkoušeli odvolat Jana Lukáše, čehož využil Robert Kousal, který neměl problém zasunout kotouč do odkryté branky. Definitivní pojistku vítězství Dynama pak přidal deset vteřin po Kousalově zásahu opět Jan Mandát. Východočeši tak zvítězili 5:2.

OHLASY

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): „My jsme spokojeni s výsledkem, první domácí utkání a hned první výhra. Na to, že to byl druhý zápas v přípravě, tak byl ve vysokém tempu, hodně osobních soubojů. Soupeř byl hodně agresivní, neměli jsme moc času na nějaké hračičky. Dali jsme hezké góly, kluci si zabruslili a zápas splnil požadavky, které by extraligový hokej měl mít."