Report ze zápasu OLO vs. HKM (0:5)

HC Olomouc

logo

0:5

(0:1, 0:3, 0:1)

logo

Mountfield HK

Hanáci mohli jít přitom do brzkého vedení. Zcela sám se před hostujícím brankářem zjevil Rosecký, nicméně minul. Na druhé straně zachraňoval Špunar svůj tým při ráně Tadeáše Pinkase, jenž zakončoval akci dvou proti jednomu.

Poté se už ale Hradečtí prosadili, a to zásluhou Matěje Pinkase, který domácího brankáře překonal od modré čáry.

Za Olomoucké mohl vyrovnat opět Rosecký, nicméně jeho rána pouze vyprášila Tichého betony. První dvacetiminutovka tak skončila 0:1.

Prostřední část začala stejně jako první, a to únikem domácího hráče. Tentokráte se na Tichého řítil Handl, avšak ani on netrefil touš mezi tři tyče. A tak Hradec trestal. Nejdříve se trefil Petr Moravec, na něhož navázali Tadeáš Pinkas s Kryštofem Langem. Skóre bylo rázem 0:4, cožv bylo vidět i na hře. Hosté byli aktivnější a málokdy pustili Olomoucké do šance.

Ve třetí části se podruhé v utkání dostal do úniku Rosecký, nicméně Tichý byl jak neprůstřelná zeď. Obrovskou šanci na snížení měl pak Ministr, jenž si vzal na starost trestné střílení po faulu na Handla. Ani on však neuspěl. Naopak, kdo se radoval, byl Mounfield, který dvě minuty před koncem skóroval popáté zásluhou Marca Lukačky. Východočeši tak zvítězili 0:5.