Report ze zápasu LIT vs. OLO (3:2)

HC Verva Litvínov

logo

3:2

(2:0, 1:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

Litvínovští byli v začátku zápasu jednoznačně aktivnější. Už ve druhé minutě se v obrovské šanci ocitl Dej, jeho střelu však zastavila tyčka brány Vojtěcha Mokreho. O chvíli později si pak brankář Hanáků připsal důležitý zákrok proti střele kapitána Litvínova Stehlíka. V 9. minutě se už pak přece jen podařilo Chemikům skórovat, Daniel Jouza sebral kotouč jednomu z Olomouckých a poslal svůj tým do vedení. V samotném závěru prvního dějství se Jouza prosadil znova, tentokrát z protiútoku. První střelu Mokry ještě zlikvidovat dokázal, na druhou už však nestačil.

Do druhého dějství Hanáci vlétli jako uragán. Velmi blízko snížení byl Jan Kučera, ten svůj pokus však směroval jen do betonů soupeřova brankáře. Olomouc však nemusela dlouho smutnit, ve 24. minutě využit zmatků před litvínovskou bránou Tobiáš Handl. Ještě do konce třetiny si Litvínovští dokázali svůj dvoubrankový náskok vzít zpět. Dvanáct vteřin před vypršením přesilové hry tečoval do brány nahození od modré čáry Vojtěch Kysela. V závěru druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky dvou obrovských šancí na obou stranách - nejprve se do úniku v oslabení dostal domácí Stehlík a o chvíli později předvedl několik skvělých zákroků domácí Zajíček.

Ve třetí třetině se Hanákům opět podařilo přiblížit na rozdíl jedné branky, na konci jejich gólové akce byl Jan Kučera. Necelých 10 minut před koncem měli hosté výhodu přesilové hry 5 na 3 a Daniel Ministr byl velmi blízko vyrovnání, z bezprostřední blízkosti však netrefil bránu. Olomouci nepřinesla vyrovnání ani závěrečná hra bez brankáře, a tak z prvního zápasu sezóny odcházela s těsnou porážkou 3:2.