Report ze zápasu JIH vs. OLO (3:5)

HC Dukla Jihlava

logo

3:5

(2:1, 1:2, 0:2)

logo

HC Olomouc

Svěřenci trenérského dua Moravec - Svoboda udělali svým fanouškům radost hned v čase 2:31, kdy se trefil Daniel Pavelec. Hanáci dokázali vyrovnat přesilovkovou střelou Daniel Ministra. Blízko gólu byl domácí Čermák, jeho střela však těsně minula klec hostů. Podobně se do velké gólové šance dostal také olomoucký Fasner, ani on si ale nedokázal srovnat mířidla. Sedm vteřin před hvizdem rozhodčího poslal svůj tým do vedení Josef Vyvial a Jihlava tak odcházela do kabin o trochu klidnější.

Na začátku druhé třetiny se Olomouc po faulech Hlaváče a Štědrého dostala do nepříjemného dvojnásobného oslabení. Jihlava svou šanci využila už po pár vteřinách - Patrik Čermák tentokrát od kruhu mířil přesně a kotouč zaplul do olomoucké brány. Hanáky však gól na 3:1 nepoložil a naopak se hnali za vyrovnáním. Jejich snaha byla brzy odměněna, v přesilové hře se prosadil Matěj Tomajko, který přesně zamířil k tyči jihlavské brány. Náskok Dukly pak na sklonku druhé třetiny smazal Tomáš Krupa.

Ve třetí třetině byly šance na obou stranách, oba týmy jako by věděli, že čtvrtá branka v zápase může být klíčová. V čase 49:56 vyslal tvrdou střelu od modré čáry Václav Kočí a brankář Krejčí neměl kvůli zakrytému výhledu šanci na ni jakkoli zareagovat. O chvíli později měl na hokejce vyrovnání Vítězslav Brož, projektil z jeho hole ale zastavila tyčka. V závěru utkání pak v power play Jihlavy skóroval do prázdní brány Jan Štědrý.