Report ze zápasu SLA vs. OLO (4:3)

HC Slavia Praha

logo

4:3p

(1:0, 2:2, 0:1 - 1:0)

logo

HC Olomouc

První velká šance byla k vidění už ve 4. minutě, domácí Turek vybojoval za bránou soupeře kotouč a přihrávkou našel perfektně stojícího Štrombacha, ten však střelou z otočky o pár centimetrů minul. Po necelých třech minutách se už ale domácí Slavia radovat mohla. Šimon Slavíček se dostal k dorážce po střele Hovorky a bylo to 1:0. O chvíli později si autor prvního slávistického gólu mohl připsat také asistenci, když přihrával Hofmanovi, ten měl ovšem těžkou pozici pro zakončení. Sérii šancí domácího celku v první dvacetiminutovce završil Havrda, který mířil kousek od brány brankáře Špunara.

Hanáci dokázali vyrovnat na začátku druhé třetiny, kdy se do samostatného úniku dostal Joshua James Mácha. Slavia vzápětí kontrovala samostatným únikem Brummela, tentokrát se však gólová siréna nerozsvítila. Naopak hosté otočili vývoj zápasu díky trefě Matěje Tomajka, jenž ujel ve vlastním oslabení. Na to Slavia odpověděla při hře 4 na 4 prostřednictvím Mikuláše Hovorky. Vyrovnaný stav ovšem do konce třetiny nevydržel. Matěj Kvasnička zužitkoval útočný tlak svého týmu a domácí tak do závěrečného dějství docházeli s jednobrankovým náskokem.

Ve třetím dějství se Hanákům v čase 53:26 podařilo srovnat milimetrovou trefou Daniela Ministra. Zápas tak dospěl do prodloužení, v němž se z vítězné branky radoval slávistický Maxim Havrda.