Report ze zápasu OLO vs. HKM (1:6)

HC Olomouc

logo

1:6

(0:3, 0:1, 1:2)

logo

Mountfield HK

Do slibných akcí se na úvod utkání dostaly oba celky. Nejprve ve 3.minutě pohrozil hradecký útočník Aleš Jergl, který to na bývalého spoluhráče Branislava Konráda zkusil z ostrého úhlu. Konrád ale jeho pokus zneškodnil. Následoval protiútok v podání olomouckého forvarda Tomáše Gřeše. Brankář Marek Mazanec ale střelu zastavil. V 8. minutě otevřeli skóre hosté. Centr Kevin Klima si najel z levé strany, a dopravil puk za Konrádova záda. O 82 vteřin později se stav opět měnil. Na 0:2 zvyšoval kapitán Hradce Králové Radek Smoleňák, který se trefil do poloprázdné brankové konstrukce. V 11. minutě neměl daleko ke gólovému zakončení útočník Mountfieldu Jordann Perret, když se obtočil kolem branky. Gólman Konrád nicméně situaci zachránil. V 15. minutě ale vsítil branku královehradecký zadák Richard Nedomlel. Sedmadvacetiletý obránce využil přesilovku, když jeho střela zapadla za Konráda, který o minutu později přenechal své místo Janu Lukášovi. Hráči Olomouce šli po úvodním dějství do kabin za stavu 0:3.

Ve 23. minutě se dostal do samostatného úniku Perret, ale Lukáš si s jeho pokusem poradil. O minutu později to z levého kruhu zkoušel na Mazance bek Jiří Ondrušek. Jednička Mountfieldu ale ukryla puk ve výstroji. Následně se do šance dostal útočník Olomouce Jan Knotek, který ale neproměnil. Hned vzápětí zvyšovali hráči Hradce na 0:4, když Lukáše prostřelil centr Vladimír Růžička. Knotek to ve 32. minutě zkoušel znova. Do mezikruží obdržel přihrávku od útočníka Tobiáše Handla, a vypálil. Mazanec ale ani v tomto případě neinkasoval. Ve 35. minutě se na modré čáře napřáhl ke střele obránce Tomáš Dujsík. Ani jeho střela ale neprošla přes Mazance. Stejně dopadla ve 40. minutě i střela hanáckého beka Adama Rutara, který pálil z prostoru před pravým kruhem.

Ve 42. minutě se do slibné šance dostal olomoucký útočník Jan Káňa. Jeho střelu ale Mazanec pokryl. Chvíli nato přihrával obránce Martin Vyrůbalík volnému Tobiáši Handlovi. Hanácký forvard ale odkrytou branku minul. Ve 47. minutě byl blízko snížení stavu útočník Petr Kolouch. Rodák z Ostravy dostal nahrávku do prostoru v levém kruhu, odkud bez váhání vypálil. Mazanec se ale stihl přemístit. Ve 49. minutě navyšovali hráči Hradce Králové skóre znovu. Tentokrát se do levého horního rohu branky trefil obránce Filip Hronek, který střílel z prostoru pravého kruhu – 0:5. O minutu později zahrozili útočníci Mountfieldu Jakub Orsava a Radek Smoleňák. Gólman Lukáš ale oba pokusy zneškodnil. Sedm minut před koncem duelu snížil na 1:5 křídelník Tomáš Gřeš. Čtyřiadvacetiletý útočník se dostal do samostatného úniku, který zakončil přesnou trefou do pravé šibenice. V 58. minutě upravil stav na konečných 1:6 Smoleňák.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „Musím pogratulovat soupeři. Výborně bruslili, měli výborný pohyb, byli silní, aby se dostali do šance. Měli důraz v zakončení. Naproti tmu jsme my hráli ve vlnách, a když jsme se dostali do nějaké šance, tak na konci stál výborný Marek Mazanec. Pro nás z toho byl pouze jediný gól a těžká porážka. Byli jsme potrestáni za naše chyby, a osobně si myslím, že celkem zaslouženě. Ten výkon není úplně zlý, ale děláme takové chyby, které nás sráží.“