Report ze zápasu OLO vs. ZLN (1:4)

HC Olomouc

logo

1:4

(0:1, 0:1, 1:2)

logo

PSG Berani Zlín

Oba celky do utkání vstoupily opatrně. První velkou šanci utkání měl na své hokejce Antonín Honejsek, který se dokázal prosmýknout přes modrou čáru. Zakončení mu však na poslední chvíli znemožnil Vyrůbalík, který zlínského forvarda poslal do brány. Rozhodčí poté nařídili trestné střílení. Těžkou chvíli Branislav Konrád v domácí bráně ustál bez ztráty kytičky. Krátce poté si domácí celek po faulu Okála zahrál přesilovou hru, Kašíkovu klec však vážněji ohrozit nedokázal. V dobré střelecké pozici se – v té době už byl Zlín kompletní – ocitl Čachotský, jeho střelu ale Kašík pokryl.

Druhou přesilovou hru měli domácí k dispozici po faulu na Lukáše Nahodila, ani tentokrát se však výhoda jednoho bruslaře na ledě navíc kýžený gól nepřinesla. Zajímavou střeleckou pozici nabídl ujíždějící Nahodil zpětnou přihrávkou Oleszovi, kotouč byl však na druhého jmenovaného příliš prudký a skákavý, takže jej olomoucký útočník usměrnil jen do plexiskla. V samotném závěru první třetiny si přesilovou hru zahráli i hosté. Čtyřicet vteřin před koncem třetiny odpálil dělovku z modré čáry Daniel Gazda, odražený kotouč se vynořil zpoza brány přímo před Bedřichem Köhlerem a nejlepší střelec Zlína poslal Berany do vedení.

Na začátku druhé třetiny vyvíjel byl opět vidět Čachotský, který vyvíjel tlak před bránou soupeře a vybojoval alespoň vhazování před Kašíkem. Po vyhraném buly to potom byl opět on, kdo se zkoušel prosadit bekhendovou střelou z bezprostřední blízkosti soupeřovy svatyně. Zlín zahrozil před polovinou druhé třetiny. Novotného těžkotonážní ránu od modré Konrád vyrazil, kotouč se po odrazu ocitl na hokejce Hermana, do jehož rány obětavě spadl kapitán Vyrůbalík. O chvíli později bylo před Konrádovým brankovištěm pořádné horko, autor úvodního gólu Köhler se slovenského fantoma pokoušel dvakrát přehodit, ani tentokrát se ale skóre neměnilo.

Také na druhé straně musel Kašík čelit bezprostředním dorážkám, nejprve do útočné třetiny prokličkoval Olesz, ten se ale k zakončení nedostal. Poté se před brankovištěm o slovo opět přihlásil Čachotský a jeho kolega z útoku Kucsera. Změna skóre však přišla bezprostředně poté z protiakce. Antonín Honejsek naservíroval kotouč Jakubu Šlahařovi a ten prostřelil přesouvajícího se Konráda. Obrovskou příležitost k vyrovnaní měl v přesilové hře Vilém Burian. Olomoucký forvrad byl osamocený v prostoru mezikruží, příliš dlouho však před Kašíkem máchal kotoučem a neměl už pak příliš možností, kam zakončit.

První gól Hanáků tak přišel až na začátku třetí třetiny, kdy Dujsíkovo nahození tečoval do zlínské brány Jan Káňa. První polovina třetí dvacetiminutovky byla velmi nedisciplinovaná, ani jednomu z týmů se však početní výhodu zužitkovat nepodařilo. Další změna skóre přišla až v 51. minutě, kdy Pavel Sedláček poslal Berany zpátky do dvoubrankového vedení. V závěru zápasu pak do prázdné brány Olomouce pečetil Jiří Ondráček

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc):Minimálně do půlky jsme špatně bruslili a tahali jsme za špatný konec toho pomyslného provazu. Prohrávali jsme souboje, špatně jsme dobruslovali. Z toho resultoval výsledek 2:0. Myslím, že od půlky utkání jsme se zlepšili, ale jak je vidět, tak to nestačilo. Soupeř byl lepší v zakončování a zaslouženě zvítězil. My pouze s jedním gólem ve 3. utkání nemůžeme uspět, to nelze.