Report ze zápasu LIB vs. OLO (2:1)

Bílí Tygři Liberec

logo

2:1

(0:0, 1:1, 1:0)

logo

HC Olomouc

Úvodní šanci si vytvořili Liberečtí. Tomáš Filippi pálil od levého mantinelu, avšak Branislav Konrád jeho pokus lapil. Následně se k premiérovému zákroku po restartu extraligy dostal i domácí Petr Kváča, konkrétně po ráně Lukáše Kucsery.

První velkou příležitost změnit skóre měli Hanáci po vyloučení Marka Zachara. Přesilovou hru ovšem nesehráli podle svých představ. Naopak, po minutě hry v početní výhodě fauloval jednoho z tygrů Tomáš Dujsík, a tak se hrálo ve čtyřech s následnou krátkou přesilovkou Liberce. Ani domácí však úvodní příležitost neproměnili.

Po delší pasáži bez střely na branku si oba gólmani připsali rutinní zákroky. Branislav Konrád vyrazil střelu od modré v podání Ronalda Knota a Petr Kváča pokryl pokus Rostislava Olesze z pravého kruhu. Následně měl obrovskou šanci na vedoucí gól Jan Káňa, jenž ale po spolupráci s Lukášem Kucserou netrefil odkrytou klec. Úvodní dvacetiminutovka tak skončila bez branek.

Do druhé třetiny nastupovali Hanáci bez Tomáše Dujsíka, který odpykával zbytek dvouminutového trestu. Sotva se hostující obránce dostal na led, šli Olomoučtí opět do čtyř, a to po zákroku Jana Káni. V následném oslabení přestáli kohouti šance Mislava Rosandiče a Radana Lence. Současně s návratem Káňi z trestné lavice obkroužil Michal Bulíř branku a z otočky vypálil. Jeho rána ale skončila na tyči.

Na druhé straně Olomoučtí poprvé skórovali. Jak se ale později ukázalo, radost Hanáků byla předčasná, jelikož Jakub Navrátil zasáhl kotouč nad úrovní horní tyče, a tak rozhodčímu po poradě s kolegou u videa nezbylo nic jiného než branku neuznat. Následně hráli kohouti přesilovou hru, ve které měli ale největší šanci Severočeši. Marek Zachar unikl všem svým pronásledovatelům a vydal se vstříc Branislavu Konrádovi. Ten ovšem proti domácímu útočníkovi vystrčil hůl, čímž mu jeho samostatný únik zneškodnil.

V polovině utkání se již skóre měnilo. V další nabídnuté početní převaze poslal navrátilec olomoucké sestavy David Ostřížek kotouč před branku, kde se nejlépe zorientoval Lukáš Nahodil, jenž uplatnil svůj důraz a vstřelil vedoucí branku. Olomoucká radost ovšem netrvala dlouho. Pouhé dvě minuty po Nahodilově úspěchu vyrovnal po přesné přihrávce Tomáše Filippiho Tomáš Rachůnek. V závěru pak mohl navýšit vedení Bílých Tygrů Adam Najman, avšak Branislav Konrád jeho pokus pokryl svými betony. Prostřední část tak skončila za nerozhodného stavu 1:1.

První nebezpečnou střelu závěrečné části vyslal na branku Petra Kváči Lukáš Kucsera, přičemž k následné dorážce se tlačil Petr Kolouch, který ale přestřelil. Zanedlouho se kotouč dostal podruhé za libereckého gólmana, avšak stejně jako v případě Jakuba Navrátila, i tentokráte se do situace vložil videorozhodčí, a to na základě trenérské výzvy domácí lavičky. Branka nakonec neplatila z důvodu postavení Rostislava Olesze v brankovišti. Regulérní gól mohli kohouti vstřelit o několik minut později. Jan Káňa se natlačil před Petra Kváču, avšak jeho zakončení bekhendem v síti neskončilo.

Na druhé straně prostřelil Tomáš Hanousek Branislava Konráda. Olomoučtí trenéři se taktéž rozhodli využít trenérskou výzvu ze stejného důvodu, jako jejich soupeři, a tak šlo video do akce potřetí. Stejně jako v předchozích případech, i nyní rozhodčí branku odvolali. Skóre tak i nadále zůstalo nerozhodné.

Domácí ovšem toto rozhodnutí nakonec nemuselo mrzet. V závěrečné pětiminutovce totiž Michal Bulíř zavezl kotouč do útočného pásma a vypálil na Branislava Konráda, jemuž kotouč propadl výstrojí, přičemž si jej následně nešťastně srazil nohou do branky. Tento moment se nakonec stal rozhodujícím. V závěru se Olomoučtí pokusili o hru v šesti, avšak vyrovnat se jim nepodařilo. Tři body tak zůstávají v Liberci.

OHLASY

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): „Viděli jsme hodně syrové utkání, bylo znát, že týmy měsíc nehrály. Bylo to hodně bojovné a rozkouskované, i kvůli videu. Jsme rádi, že jsme v závěru i s troškou štěstí vstřelili rozhodující branku."