Report ze zápasu PLZ vs. OLO (1:2)

HC Škoda Plzeň

logo

1:2p

(0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

logo

HC Olomouc

První třetina utkání v Plzni branku nepřinesla. Největší šanci úvodní dvacetiminutovky měli 3 minuty před zazněním sirény domácí. Škodovka se dostala do přečíslení 3 na 2 a Gulaš velmi šikovně nasměroval přihrávku na Vráblíka, jeho bekhendovou střelu ale Lukáš vychytal. Výraznější šance nepřinesly ani přesilové hry. Na sklonku třetiny se do dobré šance mohla dostat třetí formace Hanáků, ta se však nakonec ke střele nedostala a navíc se provinila faulem. Do druhé dějství tak domácí vstupovali s minutu a půl dlouhou přesilovkou 5 na 4.

Ani tato přesilovka nicméně k otevření skóre nevedla. Krátce poté se do tlaku dostala Olomouc, s Bambulovou střelou však Dominik Frodl neměl nejmenší problémy. Nezdar zažil také Petr Kolouch, jenž se po nepovedeném přečíslení svého týmu dostal ke kotouči. Mnohem blíže gólu pak byli domácí - Pourovu střelu vyrazil Lukáš jen před sebe na rozjetého Kantnera, ten byl ale na přesné dokončení přece jen příliš rychlý. O pár minut později mohl otevřít skóre plzeňský Kodýtek, svůj únik však zakončil jen střelou do vnějšího oblouku brány Olomouce.

V přesilové hře zahrozilo Gulašovo komando, ovšem ani Filip Suchý nedokázal překonat Jana Lukáše. Neuspěl ani Čerešňák, který na soupeřovu bránu vyslal dvě jedovaté dělovky. Do konce druhé dvacetiminutovky si Západočeši vytvořili ještě několik dalších méně nebezpečných šancí, s nimiž neměl olomoucký gólman příliš práce.

Na začátku třetího dějství jsme byli svědky povedené souhry Kaňáka s Kracíkem a následné třely Suchého, ani tato akce ale ke gólu nevedla. Na druhé straně se do přečíslení mohli dostat Kolouch s Kucserou, jenže nepovedená přihrávka jejich nadějnou akci zhatila. Ve 43. minutě se domácím podařilo ubránit přesilovou hru soupeře a následně dostala Hanáky pod tlak. Jejich aktivita byla hned záhy odměněna gólem. Milan Gulaš si v předbrankovém prostoru počkal na kotouč a ten pak pod Lukášovým betonem dopravil za brankovou čáru.

Obrovská šance Kohoutů přišla v 53. minutě. Rostislav Olesz chtěl v přečíslení nahrávat na svého spoluhráče, přímo před ním ale padl na ledovou plochu Suchý. Olesz tak volil střelu, již Frodl vyrazil do ochranné sítě. Hned vzápětí vyslal nebezpečný pozdrav Lukášovi Stříteský, olomoucký fantom tento pokus vytěsnil betonem. V čase 54:51 se Hanáci radovali z vyrovnávacího gólu. Dujsíkovo nahození od modré tečoval za Frodla Petr Kolouch. Hned vzápětí mohli Olomoučtí otočit vývoj zápasu, Frodl ovšem tentokrát dokázal včas zakročit.

Utkání tak dospělo do prodloužení, v němž po necelých dvou a půl minutách hry skóroval z dorážky Jakub Valský, který tak rozhodl nejen o tom, že bod navíc z tohoto zápasu získá Olomouc, ale zároveň také přerušil třízápasovou sérii proher Hanáků se Západočechy.