Report ze zápasu OLO vs. SPA (0:3)

HC Olomouc

logo

0:3

(0:0, 0:0, 0:3)

logo

HC Sparta Praha

V prvním dějství byli aktivnější domácí hokejisté, kteří Spartu přestříleli poměrem 12 - 5, přesto se po 20 odehraných minutách skóre neměnilo. Za domácí byli v největší šanci Lukáš Kucsera a Jan Káňa, proti střele prvně jmenovaného ale Matěj Machovský v bráně Sparty vytasil parádní zákrok lapačkou. Slibně vypadala také střela Davida Ostřížka, kterou tečoval Petr Kolouch, kotouč se poté odrazil zpět na olomouckého forvarda, ten ovšem druhou střeleckou příležitost nevyužil. Na druhé straně měl největší šanci Jan Buchtele, který zůstal stát nehlídaný na mezikruží, jeho střelecký pokus ale Lukáš zneškodnil.

Na začátku druhého dějství se o slovo přihlásil Vojtěch Tomeček, který přešel přes Jana Piskáčka a stanul sám proti Matěji Machovskému, ani tentokrát se však Olomouci brankáře Sparty překonat nepodařilo. O chvíli později pak Tomeček vybídl k teči Viléma Buriana, nicméně i tato akce ztroskotala na brankáři Machovském. Ve 26. minutě Pražané zahrozili nebezpečnou střelou Tomečka z předbrankového prostoru a o pár desítek vteřin později měl na hokejce úvodní gól zápasu Roman Horák. Sparťanský útočník převedl pěknou bekhendovou kličku, ale kotouč mu na poslední chvíli sjel z hole.

V polovině zápasu našel Olesz pěknou přihrávkou Ondruška, ani tato akce ale nevedla k otevření skóre. Machovského posléze zatopil první útok domácího celku, Jan Káňa se na brankáře Pražanů řítil ve vysoké rychlosti, jeho střela však skončila pouze na hrudníku soupeřova gólmana.

Začátek třetí třetiny přinesl domácím přesilovku. Po kombinaci v útočném pásmu vyslal projektil na soupeřovu bránu Jan Káňa, kotouč skončil v lapačce Machovského. V obrovské šanci se během přesilovky ocitl také Olesz, nicméně ani ten se z gólu radovat nemohl. Červená siréna se naopak z následné protiakce rozsvítila za bránou na opačném konci ledu. Pohotovou střelou otevřel gólový účet utkání Jan Buchtele. O necelé dvě minuty později Sparta navýšila svůj náskok dokonce na 2brankový, když David Tomášek vymetl svou bekhendovou střelou horní růžek Lukáškovy brány.

Olomouc měla šanci srovnat v další přesilovce, z mezikruží se napřahoval Lukáš Nahodil, projektil z jeho hole ovšem zastavila vyrážečka Matěje Machovského. Ke snížení nevedl ani střelecký pokus Jana Káni. Ve 49. minutě udeřili hosté potřetí, tentokrát se dělovkou od modré čáry prosadil Milan Jurčina. V závěru zápasu se v další velké šanci ocitl autor prvního gólu Buchtele, Jan Lukáš však jeho pokus zlikvidoval.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Herně to nebyl vůbec špatný zápas. Bohužel jsme tam měli ve 3. třetině 5minutovku, ve které jsme udělali dvě fatální chyby. Jednak v naší přesilovce a potom v našem obranném pásmu. A samozřejmě když se tohle přihodí, tak třetí gól si dáte vlastní. Ty dvě třetiny byly ale z našeho pohledu dobré. Dokázali jsme si vytvořit nejen střelecké, ale i brankové příležitosti. Ani po těch 2 nebo 3 inkasovaných gólech to nebylo zlé. Pořád jsme chtěli hrát a Spartu tlačit a v určité fázi se nám to dařilo. Nejsem zklamaný z herního projevu, jsem zklamaný z výsledku.