Report ze zápasu OLO vs. TRI (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3

(1:0, 1:1, 0:2)

logo

HC Oceláři Třinec

Hanáci se dostali do vedení v 10. minutě zápasu, kdy se jim podařilo zužitkovat tlak z přesilové hry. Vteřinu před návratem Mariana Adámka z trestné lavice po Ostřížkově přihrávce vystřelil Lukáš Nahodil, jehož ránu do branky tečoval Jan Knotek. Poté přišly dvě velké šance hostů - Michal Kovařčík promáchl před ležícím Konrádem a chvíli poté musel olomoucký brankář čelit druhému z bratrské dvojice Kovařčíků, Ondřejovi. Jeho bekhendovou kličku si však maskovaný muž ve službách Hanáků pohlídal. Na druhé straně ledové plochy se na Štěpánka řítil Tomáš Gřeš, ani tentokrát se však skóre neměnilo.

V závěru prvního dějství se Hanáci dostali do nepříjemné pozice. V čase 18:20 usedl na trestnou lavici Ondrušek a o 18 vteřin za ním zamířil také Jan Švrček. Třineckým se ale přesilovka 5 na 3 vůbec nepovedla a nedokázali si vypracovat žádnou gólovou šanci. Olomouc bravurně zvládla ubránit také klasickou přesilovku 5 na 4 ze začátku druhé třetiny.

Ve 27. minutě se po chybě Třineckých v útočném pásmu dostal ke kotouči Vilém Burian, který svůj samostatný únik korunoval bekhendovou střelou nad lapačku Jakuba Štěpánka. Domácí se nicméně z dvoubrankového vedení neradovali dlouho, o pár chvil později totiž snížil nejlepší střelec soutěže Matěj Stránský. Vyrovnat mohli Oceláři ve 34. minutě, Miloši Romanovi ale chyběly centimetry. Po jeho střele z otočky v plecharéně cinkla jen tyč Konrádovy brány.

Ve třetí periodě se Ocelářům podařilo otočit vývoj zápasu. Na sklonku 45. minuty se do útoku opět vydala dvojice Adámek - Michal Kovařčík. Druhý jmenovaný z bezprostřední blízkosti Konrádova brankoviště vyrovnal na 2:2. O 2 minuty později měl Adámek prsty v dalším gólovém úspěchu svého týmu, tentokrát přihrával Ondřeji Kovaříčkovi, jehož rázná střela skončila za zády překvapeného Konráda. Na začátku 50. minuty mohla Olomouc odpovědět, jenže Jan Knotek nedokázal přehodit beton brankáře Štěpánka.

Obrovskou šanci měl na své hokejce 5 minut před koncem základní hrací doby Martin Růžička, Branislav Konrád však jeho úmysl přečetl a svým zákrokem nadále držel Hanáky ve hře o body. V závěru zápasu odvolali domácí trenéři Branislava Konráda, výrazněji se už ale Olomouci třineckou bránu ohrozit nepodařilo.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Podali jsme lepší výkon než v Pardubicích a do třetí třetiny jsme šli s vedením 2:1. Chtěli jsme ho udržet, ale bohužel se nám to nepovedlo. S bodovým neziskem nejsme spokojení, ale nemůžeme říct, že by náš výkon byl špatný. Bojovali jsme až do konce, šance tam byly, ale neproměnili jsme je.